ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Έντεκα νεκροί από βομβαρδισμό στη Φαλούτζα

Ιράκ: Έντεκα νεκροί από βομβαρδισμό στη Φαλούτζα

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από βομβαρδισμό στη Φαλούτζα του δυτικού Ιράκ, μια πόλη που ελέγχεται πλήρως από τους αντάρτες από τον περασμένο Ιανουάριο.


Από τον βομβαρδισμό αυτό τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι, ανέφερε ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης, ο Άχμεντ Σάμι.

Την Παρασκευή ένας αξιωματικός του ιρακινού στρατού είχε ανακοινώσει ότι επίκειται μια επιχείριση για την ανακατάληψη τομέων κοντά στη Φαλούτζα ενόψει μιας επίθεσης στην πόλη αυτή που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη.

Δεν είναι πάντως βέβαιο ότι μια τέτοια επιχείρηση θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα δεδομένου ότι οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν, χωρίς επιτυχία, από την αρχή του έτους να ανακαταλάβουν πολλούς τομείς της σουνιτικής επαρχίας Αλ Ανμπάρ.

Στις αρχές Ιανουαρίου, άνδρες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, καθώς και αντικυβερνητικοί μαχητές τοπικών φυλών, κατέλαβαν τη Φαλούτζα και ορισμένες συνοικίες του Ραμάντι, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων δυτικότερα.

Έκτοτε σημειώνονται συχνά συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των ανταρτών στα περίχωρα της Φαλούτζα ενώ η πόλη βομβαρδίζεται τακτικά.

Διαβάστε επίσης: Δύο διπλωμάτες πρότεινε ο Ομπάμα για τις θέσεις στις πρεσβείες της Αιγύπτου και του Ιράκ