ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Νέα φονική επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Νέα φονική επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Επίθεση σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας, που αποτελεί το επίκεντρο της κλιμακούμενης βίας από τους μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, εξαπέλυσαν Ισλαμιστές που φορούσαν στρατιωτικές στολές, σκοτώνοντας τουλάχιστον 42 χωρικούς.

Η επίθεση στο χωριό Μπαρντάρι έγινε μια ημέρα αφότου αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μέλη της ίδιας ισλαμιστικής οργάνωσης σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους σε τρία άλλα χωριά στην πολιτεία Μπόρνο.

Οι ένοπλοι συγκέντρωσαν τους χωρικούς και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ, ανέφερε μια αστυνομική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Οι χωρικοί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εγκαίρως ότι ήταν τρομοκράτες» συμπλήρωσε. Οι ένοπλοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, διασχίζοντας ένα ποτάμι και βάζοντας φωτιά σε σπίτια στο γειτονικό χωριό Καγιάμλα, κοντά στην περιφερειακή πρωτεύουσα Μαϊντουγκούρι πρόσθεσε η πηγή.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους στη Νιγηρία από το 2009, όταν ξεκίνησε η εξέγερση των ισλαμιστών στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου της Αφρικής. Τον περασμένο Απρίλιο δε μέλη της οργάνωσης απήγαγαν περισσότερα από 200 κορίτσια από ένα σχολείο στα βορειοανατολικά της χώρας, προκαλώντας παγκόσμια κινητοποίηση και ενδιαφέρον για τη σωτηρία τους.

Διεθνής σύνοδος για την αντιμετώπιση της Μπόκο Χαράμ

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ θα φιλοξενήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου μια συνάντηση Αφρικανών και Δυτικών αξιωματούχων στο Λονδίνο, με στόχο την επιτάχυνση των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, όπως ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί την 12η Ιουνίου και σε αυτή θα πάρουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών της Νιγηρίας και εκπρόσωποι από γειτονικές αφρικανικές χώρες όπως το Μπενίν, το Τσαντ, το Καμερούν και ο Νίγηρας.

Παρόντες θα είναι αξιωματούχοι από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Ιστορίες αεροπλανικής… τρέλας από μια αεροσυνοδό!

Γερμανία: Παρίστανε τον βασιλικό πρόξενο εξαπατώντας επενδυτές!

Γαλλία: Ακτιβίστρια της Femen «αποκεφάλισε» τον Πούτιν! (photos)

Κορνουάλη: Καρχαρίας παραλίγο να καταπιεί κολυμβητή! (video)

Ινδία: Ο βιασμός κάποιες φορές είναι σωστός!

Χαμένο Boeing: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη συντριβή του στον Ινδικό;