ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Από την κρίση στην επιτυχία ή πώς νικούν οι Έλληνες,όταν δεν έχουν τίποτα να χάσουν!

CNN: Από την κρίση στην επιτυχία ή πώς νικούν οι Έλληνες,όταν δεν έχουν τίποτα να χάσουν!

Ένα διεθνές αφιέρωμα για την ελληνική κρίση συνήθως ξεκινάε με κάποια αποτυχία και καταλήγει σε κάποια απογοήτευση. Αυτή τη φορά ξεκινάει με και καταλήγει σε επιτυχία με πρωταγωνιστές τους αδελφούς Δούζοικα την υπογραφή του CNN.

Αφετηρία αποτέλεσε η ελιά και το ελιξήριο της ζωής... το περθένο ελαιόλαδο που θρέφει τους κατοίκους της Ελλάδας, όμως, η ποιότητά του παραμένει άγνωστη στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό το παγκόσμιο κενό ήρθαν να καλύψουν ο Θωμάς και ο Γιώργος Δούζης. Το 2007, λοιπόν, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειάς τους στα παραδοσιακά προϊόντα, έκαναν ένα βήμα παραπάνω και ανέπτυξαν σχέδιο εξαγωγής του ελληνικού λαδιού, κάτι που για το CNN αποτελεί ένα πρώτο παράδειγμα της βαθιάς ρίζας που έχει η στρατηγική της επιβίωσης στην Ελλάδα.

Με ανταγωνιστές κυρίως το ισπανικό και το ιταλικό λάδι, χαμηλότερης ποιότητας, όμως, πιο δημοφιλών στο κοινό, οι αδελφοί Δούζοι έθεσαν ως στόχο να αντιστρέψουν την αντίληψη ότι το ελληνικό λάδι είναι το πιο φθηνό και ότι πρέπει να τοποθετείται στα πιο χαμηλά ράφια. Η αρχή έγινε στη δυτική Κρήτη όπου τα αδέλφια βρήκαν ακριβώς εκείνο το ελαιόλαδο που ήθελαν να προωθήσουν. Προερχόταν από ελιές με ιστορία στο νησί που πάει πίσω στην εποχή της Βενετοκρατίας, 800 χρόνια.

Σύντομα επιστρατεύτηκαν ανεξάρτητοι παραγωγοί από όλη τη χώρα που θα ήταν διατεθειμένοι να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε διεθνές επίπεδο, με εγγυήσεις στην ποιότητα, ενώ το σχέδιο επεκτάθηκε και σε άλλα προϊόντα, όπως το μέλι. Διεθνώς, το εγχείρημα έγινε γνωστό με την ονομασία «ΈΡΓΟΝ».

Αυτό, ωστόσο, που φαίνεται να προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση στο CNN είναι ο χρόνος αυτής της επιτυχίας, καθώς το ΕΡΓΟΝ ξεκίνησε και θεμελιώθηκε στη διεθνή αγορά στην καρδιά της ελληνικής κρίσης. Αυτή ακριβώς η χρονική σύμπτωση λειτούργησε θετικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς καλλιέργησε τη στάση του «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» και έδωσε ώθηση για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Το CNN φέρνει και άλλα παραδείγματα επιτυχών εγχειρημάτων μέσα στην ελληνική κρίση, καθώς οι αδελφοί Δούζοι δεν είναι οι μοναδικοί που «το προσπάθησαν» αντίθετα με όλες τις προσδοκίες. Πολλοί ακόμα νέοι από την Ελλάδα διαπρέπουν με το δικό τους «έργο» σε κάποιο μέρος του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε το άγαλμα που... εκνευρίζει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης

Δείτε πώς μαγειρεύουν την πιο καυτερή σάλτσα στον κόσμο! (pics)

Η σοπράνο Σάρα Μπράιτμαν σχεδιάζει να τραγουδήσει στο διάστημα