ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός από βέλη λαθροκυνηγών ο διάσημος ελέφαντας της Αφρικής, Satao!

Νεκρός από βέλη λαθροκυνηγών ο διάσημος ελέφαντας της Αφρικής, Satao!

Ένας από τους μεγαλύτερους ελέφαντες της Αφρικής πέθανε μετά από πυροβολισμό λαθροκυνηγών με τοξικά βέλη.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την άγρια ζωή της Αφρικής κάνουν λόγο για την απώλεια ενός «παλιού φίλου»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AFP, o ελέφαντας που ήταν γνωστός για τους τεράστιους χαυλιόδοντες, «άκουγε» στο όνομα Satao και είχε ηλικία περίπου 45 ετών. Τα δηλητηριώδη βέλη των βρήκαν στο τεράστιο νοτιοανατολικό εθνικό πάρκο της Κένυας, Τσάβο.

Ο θάνατος του Satao, από τους τελευταίους σε μια σειρά επιθέσεων εναντίων μεγάλων θηλαστικών από λαθροκυνηγούς για το ελεφαντόδοντο, ήρθε μια μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση – προειδοποίηση ότι ολόκληροι πληθυσμοί ελεφάντων πεθαίνουν σε πολλές αφρικανικές χώρες λόγω του λαθραίου κυνηγιού.

Μόνο την περασμένη χρονιά δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 20,000 ελέφαντες για το ελεφαντόδοντο που πωλείται χιλιάδες δολάρια το κιλό στην Ασία, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων με Εξαφάνιση ειδών 'Αγριας Χλωρίδας και Πανίδας(CITES). Μάλιστα, αυτό φαίνεται να συμβαίνει με την έμμεση υποστήριξη κρατικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων που θέλουν να καρπωθούν τα οφέλη από την αυξανόμενη ζήτηση ελεφαντόδοντου – κυρίως από την Κίνα που τον αξιοποιεί στη διακόσμηση αλλά και στην παραδοσιακή ιατρική.

Μολονότι για αυτή τη χρονιά έχουν σημειωθεί επισήμως περίπου 100 θανατηφόρες επιθέσεις σε ελέφαντες στην Κένυα, οι ειδικοί κάνουν λόγο για πολλές περισσότερες.

Διαβάστε επίσης:
Νεκρή «είδε» από κοντά το πάρτι της... κηδείας της! (pics)

Τραγικό: Μητέρα πεθαίνει λίγες ώρες αφού παντρεύτηκε η κόρη της (pics)