ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αύξηση στις επιθέσεις ακροδεξιών, «φονικός κίνδυνος» οι τζιχαντιστές

Γερμανία: Αύξηση στις επιθέσεις ακροδεξιών, «φονικός κίνδυνος» οι τζιχαντιστές

Αύξηση στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν από μέλη της ακροδεξιάς και της άκρας αριστεράς παρατηρήθηκε στη Γερμανία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικού.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, τα περιστατικά βίας από μέλη της ακροδεξιάς εναντίον των ξένων έχουν αυξηθεί 20,4% το 2013 σε σύγκριση τον προηγούμενο χρόνο, ενώ συνολικά ανήλθαν σε 473.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε «πολύ ανήσυχος καθώς βλέπει το χώρο της ακροδεξιάς να επιχειρεί ακούραστα να δηλητηριάσει την κοινή γνώμη απέναντι στους ξένους» κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης που συνέταξε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV).

«Κατά τη διάρκεια του 2013, οι προσπάθειές τους που στόχευαν να μεταδώσουν τον φόβο και τις προκαταλήψεις (…) ήταν ιδιαίτερα ενεργές στους χώρους όπου βρίσκονται τα κέντρα υποδοχής αιτούντων άσυλο», υπογράμμισε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του.

«Οργάνωσαν διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν με τρόπο συγκεκαλυμμένο από τον οποίο φαινόταν ότι επρόκειτο για συγκεντρώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί έπειτα από πρωτοβουλία πολιτών», προσέθεσε.

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης μία αύξηση της τάξης του 26,7% των κρουσμάτων βίας από μέλη του χώρου της άκρας αριστεράς, ήτοι 1.110 εξακριβωμένα περιστατικά. «Πρόκειται για αστυνομικούς, κυρίως, που αποτελούν τα σταθερά θύματα αυτή της βίας της άκρας αριστεράς», κατήγγειλε ο υπουργός ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι δράστες «πρέπει να αναμένουν μια σθεναρή αντίδραση του κράτους».

Η έκθεση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αναφέρεται επίσης στη δράση των ισλαμιστικών στοιχείων στη Γερμανία και σημειώνει ότι η χώρα «αποτελεί πάντα στόχο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας», καθώς «αυτό διαφαίνεται από τις κινήσεις των τζιχαντιστών και από τα μηνύματα που δημοσιεύουν στο Διαδίκτυο».

Οι τζιχαντιστές από τη Συρία αποτελούν έναν «θανάσιμο κίνδυνο» για την Ευρώπη προειδοποιεί η Γερμανία.

Οι τζιχαντιστές που σκληραγωγήθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο και επιστρέφουν από τη Συρία δεν αποτελούν πια μια «θεωρητική απειλή», αλλά έναν «θανάσιμο κίνδυνο» για την Ευρώπη, υποστήριξε ο Τόμας ντε Μεζιέρ.

Υπολογίζεται ότι 2000 Ευρωπαίοι, περιλαμβανομένων 320 Γερμανών πολιτών, έχουν μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών ανταρτών.

Το ταξίδι στη Συρία είναι συχνά τόσο απλό όσο μια χαμηλού κόστους πτήση προς την Τουρκία κι έπειτα διασχίζουν τα σύνορα με τη βοήθεια ενός λαθρέμπορου.

«Φοβόμασταν ότι εκείνοι που επιστρέφουν από τη σύρραξη στη Συρία ίσως να σχεδιάζουν επιθέσεις εδώ. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτοί οι φόβοι ήταν καλά εδραιωμένοι. Ένας θεωρητικός κίνδυνος μετατράπηκε σε έναν σταθερό, θανάσιμο κίνδυνο στην Ευρώπη» επισήμανε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της BfV Χανς Γκέοργκ Μάασεν ανέφερε ότι οι γερμανικές αρχές απέτρεψαν μια επίθεση Ισλαμιστών στη Βόννη λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η οποία θα μπορούσε να έχει πολλά θύματα, αλλά και ότι η Γερμανία παραμένει στόχος.

Στην έκθεση υπολογίζεται ότι υπάρχουν 43.000 Ισλαμιστές στη Γερμανία, την ίδια ώρα που ο αριθμός των υπερσυντηρητικών Σαλαφιστών αυξάνεται…

Διαβάστε ακόμα:

Βερολίνο: Φρικιαστικό έγκλημα! Τον έκοψε κομμάτια και μαγείρεψε το κεφάλι του

Φλόριντα: Κολύμπησε πάνω σε μια φάλαινα- καρχαρία! (video+photos)