ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σκάνδαλο με Μέρντοχ

Νέο σκάνδαλο με Μέρντοχ

Ο μεγιστάνας των αυστραλιανών Μέσων Ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, είχε δώσει εντολή στους διευθυντές των εφημερίδων του να «σκοτώσουν τον Ουίτλαμ», δέκα μήνες πριν το συνταγματικό «πραξικόπημα» του τότε Γενικού Κυβερνήτη, Τζον Κέρ το 1974.


Το πιο πάνω αναφέρεται σε απόρρητα διπλωματικά έγραφα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που αποχαρακτηρίστηκαν και δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική αναφορά που κοινοποίησε στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Αμερικανός πρόξενος που υπηρετούσε την εποχή εκείνη στο προξενείο των ΗΠΑ στη Μελβούρνη, ο Μέρντοχ εννοούσε βέβαια την πολιτική εξόντωση του Γκοφ Ουίτλαμ και όχι τη φυσική.

Στην ίδια αναφορά που στάλθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1975, ο Αμερικανός πρόξενος, Robert Brand, ότι ο Μέρντοχ έστειλε στους διευθυντές των εφημερίδων του εμπιστευτική εντολή τους ζητούσε να κάνουν ότι τους περνούσε από το χέρι για να ανατρέψουν την ομοσπονδιακή Εργατική κυβέρνηση που είχε εκλεγεί το 1972.

Ο Αμερικανός πρόξενος συμπλήρωσε στην αναφορά του ότι ο Μέρντοχ και οι εφημερίδες του υποστήριξαν τον Γκοφ Ουίτλαμ το 1972 και η εντολή του Αυστραλών μεγιστάνων αφορούσε προσωπικά των Ουίτλαμ και όχι ολόκληρο το Εργατικό Κόμμα.

Διαβάστε επίσης: Μεγιστάνες πιάστηκαν στα χέρια και τώρα θα πληρώσουν!