ΚΟΣΜΟΣ

Απογοητευμένος ο Ομπάμα από το Κονγκρέσο

Απογοητευμένος ο Ομπάμα από το Κονγκρέσο

Σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Ρεπουμπλικανούς ήρθε και πάλι ο Μπαράκ Ομπάμα, αυτή τη φορά για το θέμα του μεταναστευτικού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το Κογκρέσο, επειδή όπως υποστήριξε δεν πρόκειται να ψηφίσει φέτος τη μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος. Ακόμα, κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι βάζουν φρένο σε ένα από τα σημαντικότερα νομοσχέδιά του.

Ο Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει μόνος του τη μεταρρύθμιση, αφού ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ τον ενημέρωσε νωρίτερα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα επιτρέψουν να γίνει ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αυτό φέτος.

Μιλώντας στους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως ζήτησε από τους συμβούλους του να του υποβάλουν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού τις προτάσεις τους για το θέμα και τόνισε ότι θα αναλάβει χωρίς καθυστέρηση να τις προωθήσει.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι έχει δώσει οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων. Όσον αφορά τα δεκάδες χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που καταφτάνουν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι τα περισσότερα από αυτά θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους μόλις ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμα: Έχει αλλεργία ακόμα και στο νερό! Ο μικρός Μπεν τρώει μόνο 5 τροφές!

Λίβανος: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε καταυλισμό προσφύγων