ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερα παιδιά «μάρτυρες» του παραλογισμού

Τέσσερα παιδιά «μάρτυρες» του παραλογισμού

Παίζοντας ποδόσφαιρο σε μια παραλία... Έτσι έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά κάτω των 15 ετών, που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στα Παλαιστινιακά εδάφη και να αποτελούν τους «κομπάρσους» στην υπερπαραγωγή με τίτλο «διαμάχη Ισραήλ και Χαμάς».

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τη μαρτυρία ενός αξιωματούχου του υπουργείου Υγείας της Γάζας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του οποίου, βλήμα που έριξε ένα ισραηλινό κανονιοφόρο πλοίο σκότωσε τα τέσσερα παιδιά και τραυμάτισε πολύ σοβαρά ένας πέμπτο, το οποίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση...

«Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία. Όλα ήταν κάτω των 15 ετών. Όταν το πρώτο βλήμα έπληξε το έδαφος, αυτά έτρεξαν για να σωθούν, αλλά τα χτύπησε ένα άλλο βλήμα. Φαινόταν σαν να τα κυνηγούσαν τα βλήματα», διευκρίνισε στο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας Άχμεντ Αμπού Χασέρα.

Την ίδια ώρα που στη Λωρίδα της Γάζας κάποιοι θρηνούσαν την απώλεια των παιδιών τους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον θάνατο των τεσσάρων μικρών Παλαιστινίων ότι «η πληροφορία αυτή ερευνάται».

Ο Άσραφ αλ Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, επιβεβαίωσε τον θάνατο των παιδιών και γνωστοποίησε ότι ένα πέμπτο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Αυτό είναι ένα δειλό έγκλημα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα παράλληλα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα παιδιά αυτά έχασαν την ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα, τα οποία είδαν δημοσιογράφοι του και τα οποία κατέστρεψαν ένα κατάλυμα σε μια παραλία της Γάζας, στο οποίο βρισκόταν μια ομάδα παιδιών. Το κατάλυμα αυτό απείχε περίπου 200 μέτρα από ένα ξενοδοχείο της πόλης της Γάζας, στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι.

Στο Κάιρο για συνομιλίες ο Αμπάς

Στο Κάιρο για διαβουλεύσεις με την ηγεσία της Αιγύπτου βρίσκεται ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος εξετάζει την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο Κάιρο, ο Αμπάς θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, καθώς επίσης και με τον ανώτερο αξιωματούχο της Χαμάς, Μούσα Αμπού Μαρζούκ. Μετά την Αίγυπτο, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς απορρίπτει επίσημα την εκεχειρία