ΚΟΣΜΟΣ

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Νεαρός Βόσνιος σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Νεαρός Βόσνιος σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

Ένας Βόσνιος, ο οποίος κατηγορείτο για συμμετοχή σε επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στο Σαράγεβο το 2011, σκοτώθηκε στο Ιράκ, κατά πάσα πιθανότητα σε επίθεση αυτοκτονίας, αναφέρεται στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ummetta.

Ο 23χρονος Εμρά Φόινιτσα σκοτώθηκε στο Ιράκ την περασμένη Παρασκευή, αναφέρεται στον συγκεκριμένο ιστότοπο (με διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις στη Βοσνία και τα υπόλοιπα Βαλκάνια), χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτεται πού έγινε η επίθεση.

Σημειώνεται ακόμη ότι βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, ο 23χρονος πήγε στο Ιράκ προκειμένου να πραγματοποιήσει μια "επιχείρηση shaheed (σ.σ. shaheed στα αραβικά σημαίνει μάρτυρας) και (σκοτώθηκε) φορώντας ζώνη", γεγονός που υποδηλώνει πως ο νεαρός Βόσνιος πραγματοποίησε, κατά τα φαινόμενα, επίθεση αυτοκτονίας ζωσμένος με εκρηκτικά.

Βάσει του ίδιου δημοσιεύματος, ο πατέρας του 23χρονου, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του γιου του, είπε πως πρόκειται για έναν μάρτυρα.
Ο Φόινιτσα είχε καταδικαστεί, μαζί με τον Μεβλίντ Γιασάρεβιτς, για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στο Σαράγεβο, το 2011. Στη συνέχεια, σε άλλη δίκη, αθωώθηκε και κατόπιν έφυγε στη Συρία, όπου πολέμησε στο πλευρό των ισλαμιστών.

Οι βοσνιακές αρχές προέβησαν πρόσφατα σε αλλαγή του Ποινικού Κώδικα της χώρας προκειμένου να τίθενται εκτός νόμου όσοι πολεμούν σε ξένες χώρες.

Διαβάστε επίσης:
Η Μέση Ανατολή «φλέγεται»