ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Ασφαλείς οι αποκλεισμένοι κυανόκρανοι στα Υψίπεδα του Γκολάν

ΟΗΕ: Ασφαλείς οι αποκλεισμένοι κυανόκρανοι στα Υψίπεδα του Γκολάν

Περίπου 36 κυανόκρανοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από τις Φιλιππίνες, οι οποίοι ήταν περικυκλωμένοι επί ημέρες από ισλαμιστές ενόπλους στη συριακή πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν, είναι ασφαλείς έπειτα από μάχη που διεξήχθη σήμερα, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

«Διασώθηκαν, σχεδόν 36 εξ αυτών», είπε ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του. Άλλα στελέχη του ΟΗΕ επιβεβαίωσαν την πληροφορία αυτή. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των Φιλιππίνων είπαν ότι και οι 72 Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή είναι ασφαλείς.

Κατά τους αξιωματούχους του ΟΗΕ όμως οι υπόλοιποι Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι παραμένουν περικυκλωμένοι από τους ισλαμιστές μαχητές, οι οποίοι πολεμούν εναντίον του στρατού της Συρίας, στα Υψίπεδα του Γκολάν. Ακόμη 44 κυανόκρανοι από τις νήσους Φίτζι είναι αιχμάλωτοι των ισλαμιστών μαχητών από την Πέμπτη.

Οι περίπου 40 Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι που επάνδρωναν τη μια από τις δύο βάσεις στη συριακή πλευρά των συνόρων με την περιοχή που κατέχει το Ισραήλ, το Στρατόπεδο 68, δέχθηκαν επίθεση στις 06:00, ανέφερε ο Βολτέρος Γκασμίν, ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων, στους δημοσιογράφους. Ένα άλλο στέλεχος του υπουργείου είπε πως είναι ασφαλείς.

Ακόμη 35 Φιλιππινέζοι στρατιωτικοί βρίσκονται σε μια άλλη βάση, το Στρατόπεδο 69, περίπου 4 χλμ. από εκεί, αλλά δεν ενεπλάκησαν στη μάχη με τους άνδρες του Μετώπου αλ Νόσρα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε επίσης κάνει λόγο για ανταλλαγή πυρών κοντά στο στρατόπεδο του ΟΗΕ στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Διαβάστε επίσης:

Ε.Ε. - Ρωσία: Κυρώσεις ναι μεν, αλλά...