ΚΟΣΜΟΣ

Συνετρίβη στον ωκεανό το «ακυβέρνητο» αεροσκάφος

Συνετρίβη στον ωκεανό το «ακυβέρνητο» αεροσκάφος

Μία ακόμη αεροπορική τραγωδία προστίθεται στις ήδη αρκετές που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, καθώς ένα εξαθέσιο αεροσκάφος, το οποίο αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη με τελικό προορισμό τη Φλόριντα, συνετρίβη στον ωκεανό, βορειοανατολικά του Πορτ Αντόνιο στη Τζαμάικα, αφού νωρίτερα πετούσε για ώρες ακυβέρνητο.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ, το αεροπλάνο, στο οποίο πιστεύεται ότι επέβαιναν τρία άτομα, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης στις 17.45 ώρα Ελλάδος και βάσει του πλάνου πορείας, είχε τελικό προορισμό τη Φλόριντα.

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η τελευταία επικοινωνία με τον ή τους πιλότους ήταν στις 19.00.

Άμεσα δόθηκε εντολή σε δύο μαχητικά τζετ F-15 να απογειωθούν προκειμένου να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. Όπερ και εγένετο με τους πιλότους να αναφέρουν ότι αντίκρισαν θολά τζάμια και αναίσθητο τον κυβερνήτη, κάτι που συμβαίνει σε περίπτωση αποσυμπίεσης στην καμπίνα και έλλειψης επαρκούς οξυγόνωσης.

Τα τζετ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους όταν το αεροσκάφος πλησίασε τον κουβανικό εναέριο χώρο και τον ρόλο της παρακολούθησης ανέλαβε κουβανικό μαχητικό. Λίγη ώρα αργότερα, η Κούβα ενημέρωσε ότι το ακυβέρνητο αεροπλάνο ουδέποτε μπήκε στον εναέριό της χώρο.

Η αμέσως επόμενη πληροφορία επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους, καθώς αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Τζαμάικα δήλωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στον ωκεάνο, 14 μίλια βορειοανατολικά του Πορτ Αντόνιο κι αφού πρώτα είχε κάνει ταξίδι μεγαλύτερο των 1,700 μιλίων.

Οι Αρχές που ερευνούν το περιστατικό δηλώνουν ότι το αεροπλάνο είχε μείνει από καύσιμα αρκετή ώρα πριν τη συντριβή.

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγη ώρα, το αεροσκάφος ανήκει σε εταιρία ιδιοκτήτης της οποίας είναι ένας Αμερικανός ονόματι Λάρι Γκλέιζερ που τυγχάνει να εκτελή και χρέη προέδρου της TBM Owners and Pilots Association.

Διαβάστε επίσης:

Συνετρίβη το αεροσκάφος λένε οι αρχές της Τζαμάικα

Αμερικανικό αεροσκάφος ακυβέρνητο πάνω από τον Ατλαντικό