ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βρήκε το κλεμμένο του αυτοκίνητο 46 χρόνια μετά!

ΗΠΑ: Βρήκε το κλεμμένο του αυτοκίνητο 46 χρόνια μετά!

Δεν πίστευε στα… αυτιά του ένας 82χρονος Αμερικανός, καθώς οι τελωνειακές αρχές της Καλιφόρνιας τον ενημέρωσαν ότι το πολυτελές αυτοκίνητό του, μια σπορ, δίπορτη Τζάγκουαρ βρέθηκε 46 χρόνια αφότου κλάπηκε από αγνώστους έξω από το σπίτι του!

«Είναι θαύμα, θαύμα! Ήμουν 36 χρονών τότε και σήμερα είμαι 82», είπε ο Ιβάν Σνάιντερ, συνταξιούχος δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, που πλέον έχει εγκατασταθεί στη Φλόριντα.

Η μυθική Τζάγκουαρ ΧΚΕ του 1967 κλάπηκε τη νύχτα της 13ης προς τη 14η Μαρτίου 1968, έξω από το σπίτι του Σνάιντερ στο Μανχάταν. Την εποχή εκείνη η αξία της έφτανε τα 5.000 δολάρια. Σήμερα, έχοντας τα σημάδια του χρόνου και της σκουριάς επάνω της, κοστίζει περίπου 23.600 δολάρια.

Οι τελωνειακοί έκαναν τυπικό έλεγχο για τον εντοπισμό κλεμμένων αυτοκινήτων στο φορτίο ενός πλοίου που επρόκειτο να αναχωρήσει από το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας με προορισμό την Ολλανδία. Εκτός από την Τζάγκουαρ, βρήκαν άλλα τέσσερα οχήματα που είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα.

Ο Ιβάν Σνάιντερ, λάτρης των ωραίων, κλασικών αυτοκινήτων, αγόρασε στη συνέχεια πολλά άλλα. Όμως η Τζάγκουαρ «ήταν το πρώτο καλό αυτοκίνητό μου, ήταν το αγαπημένο μου», υποστήριξε. «Καμιά φορά, τα Σαββατοκύριακα, σηκωνόμουν στις 4 ή 5 το πρωί για να την οδηγήσω στον αυτοκινητόδρομο με 140-160 χιλιόμετρα», συμπλήρωσε νοσταλγικά.

Καθώς πλέον τόσο ο ίδιος, όσο και το αυτοκίνητο έχουν γεράσει, υποσχέθηκε πως στο εξής δε θα κάνει τρέλες, αλλά θα φροντίσει να πάει την… αγαπημένη του σε έναν καλό μηχανικό.

Διαβάστε ακόμα:

Ουαλία: Εντόπισαν UFO σε πτήση από την Ελλάδα! (vid)