ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Συζήτηση για την ονομασία μεταξύ Ιβάνοφ και Κι-μουν

Σκόπια: Συζήτηση για την ονομασία μεταξύ Ιβάνοφ και Κι-μουν

Το ζήτημα της ονομασίας συζητήθηκε στην συνάντηση που είχαν την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, με τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γγ του διεθνούς Οργανισμού, κατά τη συνάντηση «αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις προοπτικές για την από καιρό αναμενόμενη επίλυση της διαφοράς του "ονόματος" με την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι ο γγ και ο πρόεδρος (της ΠΓΔΜ) συζήτησαν και για τη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή.

Στο μεταξύ, ο κ. Ιβάνοφ, προσφωνώντας τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφέρθηκε στις γνωστές θέσεις των Σκοπίων για το θέμα του ονόματος, υπογραμμίζοντας την «ανάγκη σεβασμού» της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και έκανε λόγο για «ανήθικο κ

αι παράνομο αποκλεισμό» της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Επίσης, είπε ότι η χώρα του «είναι έτοιμη για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση» στο θέμα του ονόματος, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου.Ο κ. Ιβάνοφ διατύπωσε την άποψη ότι «το θέμα της ταυτότητας δεν ήταν ποτέ μέρος αυτού του πλαισίου», καλώντας παράλληλα τα Ηνωμένα Έθνη «να ασχοληθούν και να αφιερώσουν τη μέγιστη προσοχή στην εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Διαβάστε επίσης:

Ένας 10χρονος και ένας 11χρονος σκότωσαν ηλικιωμένο! (σκληρό βίντεο)