Η κυβέρνηση του Σάλτσμπουργκ επιστρέφει 1 εκατ. ευρώ στις ιερόδουλες

Η κυβέρνηση του Σάλτσμπουργκ επιστρέφει 1 εκατ. ευρώ στις ιερόδουλες

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στις ιερόδουλες της περιοχής τις οποίες χρέωνε με υπέρογκα ποσά για την υγειονομική τους περίθαλψη, θα πρέπει να επιστρέψει η τοπική κυβέρνηση του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία.

Το 2010, το Σάλτσμπουργκ άρχισε να εφαρμόζει ένα σύστημα βάσει του οποίου ζητούσε το ποσό των 35 ευρώ ως δαπάνες ιατρικής περίθαλψης για κάθε επίσκεψη που πραγματοποιούν στο γιατρό οι 600 επαγγελματίες ιερόδουλες της επαρχίας. Οι ιερόδουλες ωστόσο είναι υποχρεωμένες να εξετάζονται από γιατρούς κάθε εβδομάδα…

«Το εισιτήριο αυτό ορίστηκε χωρίς να υπάρχει νομική βάση και κατά συνέπεια θα πρέπει να επιστρέψουμε τα χρήματα, όπως μας ζητήθηκε», ανέφερε ο Κρίστιαν Στεκλ, ένας αξιωματούχος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις της επαρχίας, μιλώντας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ÖRF.

Το μέτρο εφαρμόστηκε από την προηγούμενη, σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Εναντίον του είχε προσφύγει στα δικαστήρια ο ιδιοκτήτης ενός μεγάλου οίκου ανοχής, διεκδικώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ, καθώς υποστήριζε ότι επρόκειτο για «υπερφορολόγηση» των γυναικών που εργάζονταν για αυτόν.

Και μπορεί ο Στεκλ να συμφωνεί με την καταβολή εισιτηρίου για την ιατρική επίσκεψή των ιερόδουλων, υπογράμμισε ωστόσο ότι το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν προβλέπεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία…

Διαβάστε ακόμα:

Ισλαμικό Κράτος: Χαρίζουν τα γυναικόπαιδα των Γεζίντι ως «λάφυρα»