Βομβιστές αυτοκτονίας σκορπούν τον τρόμο στη Βαγδάτη

Βομβιστές αυτοκτονίας σκορπούν τον τρόμο στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν σε διάστημα μικρότερο της μιας ώρας τη Δευτέρα (13/10) σε συνοικίες της Βαγδάτης, όπου δεκάδες άνθρωποι μοίραζαν γλυκά με την ευκαιρία της σιιτικής γιορτής Άιντ αλ Γάντιρ.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν μέσα ή κοντά στις συνοικίες Καζιμίγια και Σαντρ Σίτι, οι οποίες γίνονται συχνά στόχος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον ενός σημείου ελέγχου στην πλατεία Άντεν, στην είσοδο της συνοικίας Καζιμίγια, στο βορειοδυτικό τμήμα της Βαγδάτης.

Από την έκρηξη βόμβας σε μια αγορά της συνοικίας Σαντρ Σίτι σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 24 τραυματίστηκαν.
Και στη Χαμπιμπίγια, στο νότιο άκρο της Σαντρ Σίτι, τουλάχιστον άλλοι έξι άνθρωποι, τρεις αστυνομικοί και τρεις πολίτες, έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια τον προηγούμενο μήνα στο Ιράκ, ενώ βάσει εκτίμησης του Γαλλικού Πρακτορείου, περισσότεροι από 350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο στη χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

Ιαπωνία: Δεκάδες τραυματίες από τον τυφώνα που απειλεί το Τόκιο (vids+pics)

Ινδία: Δεκάδες νεκροί από τον τυφώνα - Φόβος για πλημμύρες (vids+pics)