ΚΟΣΜΟΣ

Κομπάνι: Επιθέσεις από καμικάζι τζιχαντιστές – Μαίνονται οι μάχες

Κομπάνι: Επιθέσεις από καμικάζι τζιχαντιστές – Μαίνονται οι μάχες

Επιθέσεις καμικάζι στο Κομπάνι, κοντά στην τουρκική μεθόριο, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (13/10) τρεις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που οι τζιχαντιστές σημειώνουν μικρή πρόοδο στην προέλασή τους στο εσωτερικό της κουρδικής πόλης την οποία πολιορκούν.

Σε μία από τις επιθέσεις, ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό σε βόρεια συνοικία του Κομπάνι, που αποτελεί το θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με κουρδικές πηγές.

Ο Ίντρις Νάσαν, Κούρδος αξιωματούχος στο Κομπάνι, δήλωσε ότι 2 Κούρδοι μαχητές έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτοκτονίας.

«Προσπαθούν να προχωρήσουν προς το σημείο (διασυνοριακής) διέλευσης, ωστόσο οι (κουρδικές) Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) τούς απώθησαν και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την προέλασή τους», ανέφερε ο Νάσαν στο πρακτορείο Reuters.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε, από την πλευρά του, ότι άγριες μάχες μαίνονται εντός της πόλης όπου οι επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ έχουν αποτύχει να εμποδίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, σημείωσε ότι μία από τις επιθέσεις αυτοκτονίας είχε ως στόχο ένα σταθμό λεωφορείων στο βορειοδυτικό Κομπάνι, ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει σχεδόν το 50% της πόλης.

«Τώρα ελέγχουν το πολιτιστικό κέντρο, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν προωθηθεί και άλλο μέσα στην πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε τέλος ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 5 αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού, στοχοθετώντας κυρίως τις νότιες συνοικίες της πόλης.

Παράλληλα, οι συγκρούσεις συνεχίζονται και στα ανατολικά, με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Βομβιστές αυτοκτονίας σκορπούν τον τρόμο στη Βαγδάτη