ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Βαγδάτη

Οι τζιχαντιστές σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Βαγδάτη

Τον κλοιό γύρω από την Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, ένα από τα τελευταία προπύργια του ιρακινού στρατού στην επαρχία Αλ Άνμπαρ, δυτικά της Βαγδάτης, σφίγγουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας.

Οι άνδρες του ΙΚ «έφτασαν στην Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα από τρεις άξονες. Είμαστε ουσιαστικά πολιορκημένοι», ανέφερε ο Άρεφ αλ Τζανάμπι μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μέχρι στιγμής αντέχουμε, έχουμε τη βοήθεια των μαχητών τοπικών φυλών» πρόσθεσε, προειδοποιώντας ωστόσο πως αν πέσει η Αμριγιάτ αλ Φαλούτζα, η μάχη θα μετατοπιστεί στην είσοδο της Βαγδάτης και της Κερμπάλα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως μπορεί η πολιορκημένη πόλη να βρίσκεται 40 περίπου χιλιόμετρα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, όμως οι τζιχαντιστές θα πρέπει να καταλάβουν στη συνέχεια και μεγάλους τομείς που ελέγχει ο στρατός, μέχρι να φτάσουν στις πύλες της Βαγδάτης.

Ο ιρακινός στρατός, παρά τη βοήθεια των τοπικών φυλών και τις αεροπορικές επιδρομές από το διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές, έχει χάσει ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της σουνιτικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ…

Διαβάστε ακόμα:

Εκπληκτική φωτογραφία: Μαχητικό σπάει το φράγμα του ήχου (vid)

Νορβηγία: Υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία και για τις γυναίκες!

Οι πρώτοι αποικιστές του Άρη θα πεθάνουν μετά από 68 ημέρες!

Αυστρία: Παρουσιάζεται το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο αυτονομίας 690 χλμ! (vid)

Αυστρία: Αναζητείται ενοικιαστής για το σπίτι του... Χίτλερ!

Σιγκαπούρη: Ψαράς αλίευσε «εξωγήινο» τρομακτικό θαλάσσιο πλάσμα (vid)

ΗΠΑ: Παπαγάλος επέστρεψε μετά από 4 χρόνια μιλώντας πια... ισπανικά! (vid)