Συρία: Η Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε δύο αεροσκάφη του ΙΚ

Συρία: Η Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε δύο αεροσκάφη του ΙΚ

Δύο μαχητικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, κατέστρεψε η συριακή Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με δηλώσεις του Σύρου υπουργού Ενημέρωσης, Ομράν Ζόχμπι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει την Παρασκευή (17/10) ότι Ιρακινοί πιλότοι που ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ επί προεδρίας Σαντάμ Χουσέιν έχουν ενταχθεί στο ΙΚ, πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές πτήσεις με τρία μαχητικά αεροσκάφη που κατέσχεσαν οι τζιχαντιστές από αεροπορική βάση στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μαχητές του ΙΚ πετούν τα αεροπλάνα αυτά πάνω από την στρατιωτική αεροπορική βάση αλ Τζάρα, ανατολικά του Χαλεπιού.

Ο Ζόχμπι πάντως, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANΑ, ανέφερε ότι η συριακή Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε δύο από τα αεροσκάφη, ενώ αναζητεί το τρίτο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Δαμασκός παραδέχεται ότι το ΙΚ έχει στη διάθεσή του μαχητικά αεροσκάφη.

«Σχετικά με τις πληροφορίες ότι οι τρομοκράτες ελέγχουν τρία μαχητικά αεροσκάφη στην στρατιωτική αεροπορική βάση αλ Τζάρα στο Χαλέπι: Ήταν τρία παλαιού τύπου αεροσκάφη τα οποία οι τρομοκράτες δοκίμαζαν, οπότε ο Συριακός Αραβικός Στρατός αμέσως κατέστρεψε δύο από αυτά στον αεροδιάδρομο την ώρα που προσγειώνονταν», πρόσθεσε ο Σύρος υπουργός.
Το γεγονός αυτό «δεν μας ανησυχεί και (τα αεροπλάνα) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμα:

Καναδάς: Ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά στο κοινοβούλιο της Οτάβα (vid)