Βουλγαρία: Μια γυναίκα νεκρή από τη σφοδρή κακοκαιρία

Βουλγαρία: Μια γυναίκα νεκρή από τη σφοδρή κακοκαιρία

Σε φυσιολογικούς ρυθμούς προσπαθεί να επανέλθει σιγά σιγά η καθημερινή ζωή σε πολλές περιοχές της Βουλγαρίας, ύστερα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τη χιονόπτωση, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που προκάλεσαν χάος και στοίχισαν τη ζωή σε μια γυναίκα.


Παρά το γεγονός ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια εκ των προτέρων, σε πολλά σημεία της χώρας έκλεισαν οι δρόμοι και προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, στην ιστοσελίδα του.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο bTV, ακόμη και σήμερα το πρωί, 27/10/2014,  περισσότερα από 16.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Κλειστό είναι το λιμάνι του Μπουργκάς εξαιτίας ισχυρών ανέμων και η περιοχή παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην επαρχία του Χάσκοβο, όπου το "φούσκωμα" των ποταμών είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περίπου 60 σπίτια, οι αρχές ξεκίνησαν την αποτίμηση των ζημιών προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν ορεινές περιοχές στο Γκάμπροβο, όπου δεκάδες χωριά εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, με το χιόνι να δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σήμερα, 27/10/2014,  δεν θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι για τα παιδιά στις περιοχές του Γκάμπροβο και του Σέβλιεβο καθώς οι περισσότεροι δρόμοι παραμένουν κλειστοί εξαιτίας του χιονιού.

 

Διαβάστε επίσης: Πλημμύρες και καταστροφές στη Βουλγαρία