ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ο Καναδάς έκανε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ

Ιράκ: Ο Καναδάς έκανε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ

Αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων και στόχων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ πραγματοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (3/11) μαχητικά αεροσκάφη του Καναδά

Πρόκειται για τις πρώτες εναέριες επιθέσεις από τη στιγμή που η καναδική κυβέρνηση εντάχθηκε στον διεθνή συνασπισμό τον περασμένο μήνα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Καναδά, Ρομπ Νίκολσον, δύο καναδικά CF-18 αεριωθούμενα επιτέθηκαν σε στόχους των ισλαμιστών ρίχνοντας κατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες βάρους 250 κιλών στην περιοχή της Φαλούτζα, στο Ιράκ σε μια αποστολή τεσσάρων ωρών πριν επιστρέψουν με ασφάλεια στη βάση τους.

«Η σημερινή επιδρομή καταδεικνύει τη σταθερή βούληση της κυβέρνησής μας να αντιμετωπίσουμε την απειλή της τρομοκρατίας και να σταθούμε με τους συμμάχους μας», ανέφερε η δήλωση του Καναδού υπουργού Άμυνας.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Καναδά στις αρχές του περασμένου μήνα, ανακοίνωσε ότι καναδικά μαχητικά αεροσκάφη θα λάβουν μέρος στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στο Ιράκ για διάστημα έως έξι μήνες.

Σχετικές ειδήσεις