ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Σε καραντίνα άντρας που ιάθηκε από τον Έμπολα

Ινδία: Σε καραντίνα άντρας που ιάθηκε από τον Έμπολα

Μια απίστευτη ιστορία ζει ένας άντρας στην Ινδία, ο οποίος έπασχε από τον ιό Έμπολα, ιάθηκε, όμως τα ίχνη του ιού έχουν παραμείνει στο σπέρμα του, με αποτέλεσμα να βρίσκετια σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο άνδρας, ένας Ινδός υπήκοος, δεν εμφάνισε καμιά ένδειξη μόλυνσης από τον Έμπολα στις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε βάσει των κανόνων που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αλλά τέθηκε σε καραντίνα προληπτικά μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί την 10η Νοεμβρίου. Αργότερα, οι εξετάσεις που έγιναν στο σπέρμα του έδειξαν ίχνη του ιού.

«Είναι γνωστό ότι, κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας από την Ασθένεια του Ιού Έμπολα, οι μολυσμένοι συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό μέσω των εκκρίσεων σωματικών υγρών για ποικίλες (χρονικές) περιόδους», εξήγησε το υπουργείο. «Πάντως η παρουσία του ιού στα δείγματα του σπέρματός του δείχνουν ότι πιθανόν υπάρχει πιθανότητα (ο άνδρας) να μεταδώσει την ασθένεια μέσω της σεξουαλικής επαφής για έως και 90 ημέρες», προσέθεσε.

Η Ινδία έχει ελέγξει χιλιάδες επιβάτες που έχουν ταξιδέψει στη χώρα αεροπορικώς προερχόμενοι από χώρες που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ινδός υπήκοος είχε μαζί του έγγραφα επικυρωμένα από τις υγειονομικές αρχές της Λιβερίας τα οποία ανέφερε πως έχει ιαθεί. Θα παραμείνει σε απομόνωση έως ότου ο ιός δεν είναι πλέον παρών στο σώμα του και θα υποβληθεί σε εξετάσεις μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, είπε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Ινδίας.

«Δεν πρόκειται για κρούσμα του Έμπολα. Δεν έχει κανένα σύμπτωμα» της μόλυνσης από τον ιό, είπε ο ίδιος αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω της λεπτής φύσης του ζητήματος.

Σχετικές ειδήσεις