ΚΟΣΜΟΣ

Έκανε φάρσες για βόμβα στην αστυνομία από κινητό ανταγωνιστή

Έκανε φάρσες για βόμβα στην αστυνομία από κινητό ανταγωνιστή

Σε 26 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ένας Πακιστανός που προκάλεσε ηθελημένα δυο ψευδείς συναγερμούς, κινητοποιώντας τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας.

Ο 30χρονος Μοχάμαντ Γιουσούφ, κάλεσε την αστυνομία δύο φορές τον περασμένο Ιούλιο στην πόλη Μουλτάν του κεντρικού Πακιστάν, λέγοντας ότι είχε τοποθετήσει βόμβες σε μία αγορά και σε ένα πάρκο όπου σύχναζαν παιδιά. Η αστυνομία, μονάδες πυροτεχνουργών, καθώς και ιατρικές υπηρεσίες έσπευσαν και τις δυο φορές για να διαπιστώσουν απλώς ότι δεν υπήρχε τίποτα.

«Ο Γιουσούφ ομολόγησε και καταδικάστηκε σε 26 χρόνια φυλάκιση για δύο ψευδείς συναγερμούς και ψευδείς πληροφορίες», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ασφάκ Μαλίκ, βοηθός Γενικός Εισαγγελέας στο Μουλτάν.

Η αστυνομία ανέφερε μάλιστα ότι ο άνθρωπος αυτός είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα SIM ενός εκ των φίλων του, καθώς ήθελε να τον παγιδεύσει επειδή είχε μια ανταγωνιστική επιχείρηση!

Σημειώνεται ότι το Πακιστάν έχει εντείνει την αντιτρομοκρατική πολιτική του μετά την αιματηρή επίθεση σε ένα σχολείο όπου φοιτούσαν παιδιά στρατιωτικών στην πόλη Πεσαβάρ στις 16 Δεκεμβρίου. Σε μια από τις πιο φονικές τρομοκρατικές ενέργειες που διέπραξαν οι Ταλιμπάν, έχασαν τότε τη ζωή τους 134 παιδιά…

Σχετικές ειδήσεις