ΚΟΣΜΟΣ

Ένας υποψήφιος για τη διαδοχή του Θαπατέρο;

Ένας υποψήφιος για τη διαδοχή του Θαπατέρο;
Η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Κάρμεν Τσακόν, δεν θα θέσει...

Η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Κάρμεν Τσακόν, δεν θα θέσει υποψηφιότητα στην εσωτερική διαδικασία του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη διαδοχή του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροδρίγεθ Θαπατέρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

«Έλαβα την απόφαση να μην εκτεθώ στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της κυβέρνησης», τόνισε η Τσακόν στους δημοσιογράφους.

«Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μίας κλιμάκωσης, η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ενότητα του κόμματος, την εξουσία του αρχηγού της κυβέρνησης, τη συλλογική εικόνα μας ως κόμματος και συλλήβδην τη σταθερότητα της κυβέρνησης», τόνισε η υπουργός Αμύνης.

Η απόφαση της Τσακόν ενδεχομένως θα αφήσει ως μόνο διεκδικητή της προεδρίας των Σοσιαλιστών τον δεύτερο στην ιεραρχία της κυβέρνησης, υπουργό Εσωτερικών, Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπακάλμπα.

Μέχρι σήμερα, η 40χρονη πολιτικός θεωρούνταν ως μία πιθανή διάδοχος του Θαπατέρο, ο οποίος τον Απρίλιο είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην διεκδικήσει για τρίτη συναπτή θητεία την εκλογή του στην προεδρία της κυβέρνησης, στην αναμέτρηση του Μαρτίου του 2012.