ΚΟΣΜΟΣ

Όλοι θέλουν να γίνουν... Je suis Charlie

Όλοι θέλουν να γίνουν... Je suis Charlie

Πενήντα αιτήσεις για κατοχύρωση του λογότυπου «Je suis Charlie», έγιναν στο Εθνικό Ιστιντούτο Πνευματικής Iδιοκτησίας της Γαλλίας (Institut national de la propriété intellectuelle), από την περασμένη Τετάρτη (7/11).

Η τραγωδία που βύθισε στο πένθος τη Γαλλία αλλά και το δημοσιογραφικό κόσμο, για κάποιους έγινε η ευκαιρία για να βγάλουν χρήματα.

Οι αιτήσεις απορρίφθηκαν στο σύνολό τους, αφού σύμφωνα με το Inpi το «Je suis Charlie» δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει εμπορικό σήμα. Μεταξύ των εταιρειών που ζήτησαν άδεια για εμπορική εκμετάλλευση ήταν και μια που πουλάει εξοπλισμό πυρόσβεσης και άθραυστα τζάμια.

inpi


Εν τω μεταξύ στο διαδίκτυο πωλούνται τα πρώτα προϊόντα «Je suis Charlie», από προφυλακτικά μέχρι κούπες, κουκλάκια ακόμα και ρολόγια με τους δολοφονημένους σκιτσογράφους και δημοσιογράφους… Κάποιοι εκ των πωλητών δηλώνουν πως τα έσοδα θα διατεθούν στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά δεν είναι οι περισσότεροι.

je suis1


Στο ebay αρκετοί ήταν αυτοί που έβαλαν σε πλειστηριασμό το νέο τεύχος του περιοδικού με το σκίτσο του Προφήτη και τη φράση «Όλα συγχωρέθηκαν». Ορισμένοι μάλιστα δεν έκαναν τη σωστή έρευνα αγοράς και ξεκίνησαν με τιμές εξωπραγματικές. Υπήρχε πωλητής που διέθετε το τεύχος της Charlie Hebdo, με τιμή εκκίνησης 1.000.000 ευρώ!

Ο δημιουργός του «Je suis Charlie», Joachim Roncin, είχε προειδοποιήσει μέσω του λογαριασμού του στο twitter ότι το λογότυπό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα όχι όμως για εμπορικούς σκοπούς.

Σχετικές ειδήσεις