ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αμερικανοί διάβασαν τι θα τους πει ο Ομπάμα πριν την ομιλία του

Οι Αμερικανοί διάβασαν τι θα τους πει ο Ομπάμα πριν την ομιλία του

Ο Λευκός Οίκος έσπασε την παράδοση δημοσιοποιώντας την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης του προέδρου των ΗΠΑ μερικά λεπτά πριν ο Μπαράκ Ομπάμα την παρουσιάσει ενώπιον του Κονγκρέσου, προκειμένου να "προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό".

"Υπάρχει ένα τελετουργικό το βράδυ της κατάστασης της Ένωσης στην Ουάσινγκτον", εξήγησε ο Λευκός Οίκος σε ένα προοίμιο της προεδρικής ομιλίας.

Νωρίτερα, αντίγραφο της ομιλίας με την ένδειξη "εμπάργκο" είχε σταλεί στον Τύπο λίγο πριν από την εκφώνησή της, ώστε οι δημοσιογράφοι να μπορούν να τη διαβάσουν και να αρχίσουν να ετοιμάζουν την κάλυψη, χωρίς να τη δημοσιεύσουν πριν από τη συγκεκριμένη ώρα δημοσιοποίησης της.

Ωστόσο οι δημοσιογράφοι άρχιζαν να τη στέλνουν στο μεταξύ λίγο πολύ παντού στην πόλη, στους ανθρώπους του λόφου του Καπιτωλίου (όπως αποκαλούν τον μικρόκοσμο γύρω από το Κονγκρέσο) για να έχουν τις αντιδράσεις τους και, στη συνέχεια, οι άνθρωποι αυτοί την έστελναν στους φίλους της και τελικά όλος ο κόσμος στην Ουάσινγκτον μπορούσε να τη διαβάσει, αλλά η κοινή γνώμη δεν γνώριζε τίποτε", πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

Φέτος, για "πρώτη φορά", το κείμενο της ομιλίας διατέθηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα Medium και στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου στο σύνολό της για τους "πολίτες σε όλη τη χώρα" ταυτόχρονα με την αποστολή της στα μέσα ενημέρωσης.

Οι Αμερικανοί μπόρεσαν επίσης να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση την ομιλία, να δουν γραφήματα και γραφικές αναπαραστάσεις δεδομένων για τα σημαντικά σημεία της ομιλίας, να γράψουν στο Tweeter τις αγαπημένες τους φράσεις και σχόλια.

"Θέτοντας εκ των προτέρων στη διάθεση του κοινού το κείμενο της ομιλίας, ο Λευκός Οίκος συνεχίζει τις προσπάθειές του να προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό και να δώσει στους πολίτες κάθε δυνατότητα να επεξεργαστούν την ομιλία", επισήμανε ο Λευκός Οίκος.

Σχετικές ειδήσεις