ΚΟΣΜΟΣ

Χάκερς στο Twitter της «Le Monde»

Χάκερς στο Twitter της «Le Monde»

Ο λογαριασμός στο Twitter της γαλλικής εφημερίδας Le Monde (3,3 εκατομμύρια συνδρομητές) υπέστη κυβερνοπερατεία από υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος, την οργάνωση "Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός" (SEA), διαπίστωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (21/01/2015) δημοσιογράφοι.

Η οργάνωση SEA δημοσίευσε μηνύματα, ανάμεσά τους ένα με τον τίτλο "Εγώ δεν είμαι Σαρλί" στο οποίο οι χάκερς παίρνουν θέση υπέρ της Παλαιστίνης, της Συρίας "που βομβαρδίζεται" και καταγγέλλουν την Αφρική που "πεθαίνει από τον λιμό και τη σφαγή".

Η πειρατεία που τερματίστηκε γύρω στις 04.45' ώρα Ελλάδος ήταν αιτία νωρίτερα να διακοπεί η λειτουργία του Twitter της εφημερίδας, ανακοίνωσε η Le Monde σε μήνυμά της στην υπηρεσία της στο Twitter και διευκρίνισε ότι "έχει ανακτήσει τον έλεγχο του δικτύου των υπολογιστών της. Ζητούμε συγνώμη για κάθε ψευδές μήνυμα που αναρτήθηκε στο όνομά μας", τόνισε.

Η εφημερίδα είχε ανακοινώσει χθες ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα είχε δεχθεί επίθεση της οργάνωσης SEA που επιχειρούσε μάταια κυβερνοπειρατεία στην ιστοσελίδα της Le Monde και στο λογαριασμό της στο Twitter.

Οι κυβερνοπειρατές αρχικά επιχείρησαν να αποσπάσουν τον κωδικό πρόσβασης του Twitter της εφημερίδας στέλνοντας ψευδή μηνύματα σε δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας. Στη συνέχεια προσπάθησαν να δημοσιεύσουν μήνυμα ανάληψης της ευθύνης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, επίσης μάταια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η SEA διαπράττει κυβερνοπειρατεία. Τον Απρίλιο του 2013 αυτοί οι υποστηρικτές του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ είχαν πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση στο λογαριασμό Twitter του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press@AP, αναρτώντας το ψευδές μήνυμα:"Εκτακτη είδηση: δύο εκρήξεις στον Λευκό Οίκο και ο Μπαράκ Ομπάμα τραυματίστηκε".

Σχετικές ειδήσεις