ΚΟΣΜΟΣ

«Ο πατέρας μου δεν έχει καμία σχέση με τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα»

«Ο πατέρας μου δεν έχει καμία σχέση με τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα»
Ο Ράτκο Μλάντιτς δεν έχει «καμία σχέση» με τη σφαγή...

Ο Ράτκο Μλάντιτς δεν έχει «καμία σχέση» με τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, μετέφερε στους δημοσιογράφους ο γιος του πρώην διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας, Ντάρκο Μλάντιτς.

«Δήλωσε (...) ότι δεν έχει καμία σχέση» με τη σφαγή των περίπου 8.000 μουσουλμάνων από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας, των οποίων ηγείτο εκείνη την εποχή, είπε ο Ντάρκο Μλάντιτς, βγαίνοντας από τη μονάδα κράτησης του σερβικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου, όπου είχε μόλις δει τον πατέρα του.

Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Μλάντιτς δήλωσε επίσης, σύμφωνα με το γιο του, ότι είχε δώσει διαταγή «να απομακρυνθούν κατ’ αρχήν οι τραυματίες, οι γυναίκες και τα παιδιά και στη συνέχεια οι μαχητές» από τη Σρεμπρένιτσα.

Ο Ράτκο Μλάντιτς επανέλαβε «ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό», δηλαδή με τη σφαγή, η οποία «μπορεί να έγινε πίσω από την πλάτη του», κατέληξε ο γιος του.

Ο κατηγορούμενος για γενοκτονία από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, αναμένεται να μεταφερθεί στη Χάγη τις επόμενες ημέρες.

Ρoή Ειδήσεων