ΚΟΣΜΟΣ

Ποροσένκο: Μακρύς ο δρόμος προς την ειρήνη - Δεν υπάρχουν εγγυήσεις

Ποροσένκο: Μακρύς ο δρόμος προς την ειρήνη - Δεν υπάρχουν εγγυήσεις

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα (13/02/2015) πως η χώρα έχει ακόμη μακρύ δρόμο για την ειρήνη και πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε χθες στη Λευκορωσία θα τεθεί σε εφαρμογή.

"Δεν θέλω να έχει κανείς ψευδαισθήσεις και δεν είμαι αφελής: εξακολουθούμε να έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο για την ειρήνη", δήλωσε ο Ποροσένκο στη διάρκεια επίσκεψης σε στρατιωτικό πεδίο ασκήσεων.

"Ουδείς είναι πεπεισμένος πως οι προϋποθέσεις για την ειρήνη που υπογράφηκαν στο Μινσκ θα εφαρμοσθούν αυστηρά", πρόσθεσε.

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί από οβίδα ανταρτών στην πόλη Στσάστια, κοντά στο Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης που ελέγχεται από το Κίεβο.

"Η οβίδα έπεσε σε μια καφετέρια όπου βρίσκονταν πολλοί άνθρωποι", ανέφερε ο Χενάντι Μοσκάλ σε δήλωση την οποία δημοσιοποίησε στο Ίντερνετ, προσθέτοντας πως άλλες οβίδες έπληξαν άλλα σημεία της πόλης.

"Το σύστημα θέρμανσης της πόλης έχει υποστεί ζημιές, οι γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν υποστεί επίσης βλάβες καθώς και το σύστημα υδροδότησης... Μ' αυτόν λοιπόν τον τρόπο γίνεται η προετοιμασία για μια συνολική κατάπαυση του πυρός", προσθέτει ο Μοσκάλ στη δήλωσή του.

Εξάλλου οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα στο Κίεβο πως δυνάμεις των φιλορώσων ανταρτών ενισχύουν τις θέσεις τους στις κύριες περιοχές της ζώνης των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία.

"Ο εχθρός συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις του στις κύριες περιοχές της ένοπλης σύγκρουσης", δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο κατά την τακτική καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως 11 ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 40 τραυματίσθηκαν σε μάχες κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Σχετικές ειδήσεις