ΚΟΣΜΟΣ

Norman Atlantic: Στο λιμάνι του Μπάρι θα συνεχιστούν οι έρευνες (photos)

Norman Atlantic: Στο λιμάνι του Μπάρι θα συνεχιστούν οι έρευνες (photos)

Στο λιμάνι του Bari (Μπάρι) της Ιταλίας έφτασε ρυμουλκούμενο το Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου 2015 το πλοίο Norman Atlantic, αφήνοντας έτσι το λιμάνι του Brindisi (Μπρίντεζι) όπου είχε δέσει λίγες μέρες μετά τη φωτιά που κατέστρεψε το πλοίο και βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, ενώ βρισκόταν εν πλω στην Αδριατική.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μεταφορά του Norman Atlantic στο Μπάρι, κρίθηκε απαραίτητη από τις αρχές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση του ατυχήματος καθώς στο Μπρίντεζι δεν υπήρχε επαρκής χώρος για να δουλέψουν όπως ακριβώς θα ήθελαν. Στο Μπάρι εδρεύει επίσης και η εισαγγελία που έχει αναλάβει το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης, κάνοντας πιο εύκολο το έργο των ερευνών τους.

Τις επόμενες ημέρες, θα αδειάσουν τελείως το πλοίο από οχήματα και φορτηγά, με σκοπό να γίνει πιο ενδελεχής η έρευνα για τυχόν απανθρακωμένα πτώματα που εικάζεται ότι υπάρχουν ακόμα στα γκαράζ ή και σε κοινόχρηστους χώρους του βαποριού.

Σε βάθος χρόνου, και αφού τελειώσουν όλα όσα πρέπει να γίνουν, το Norman Atlantic θα αναχωρήσει για κάποιο διαλυτήριο, σύμφωνα την ιταλική τηλεόραση RAI, αναφέρει το seazoom.org.