ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τέσσερις συλλήψεις για τη βομβιστική επίθεση

Ουκρανία: Τέσσερις συλλήψεις για τη βομβιστική επίθεση

Tέσσερις υπόπτους για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (22/2) στο Χάρκοβο συνέλαβαν οι ουκρανικές αρχές.

Ένας σύμβουλος του επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε σε τηλεοπτικό κανάλι ότι έχουν συλληφθεί τέσσερις άνθρωποι. "Είναι Ουκρανοί πολίτες που έλαβαν οδηγίες και οπλισμό από τη Ρωσική Ομοσπονδία, στο Μπέλγκοροντ", υποστήριξε.

Το Μπέλγκοροντ είναι μια ρωσική πόλη κοντά στα ουκρανικά σύνορα.
Με βάση τον νεώτερο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί από την έκρηξη στην πορεία ειρήνης είναι δύο και όχι τρεις, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Το ένα από τα θύματα ήταν αστυνομικός ενώ τέσσερις συνάδελφοί του και έξι πολίτες τραυματίστηκαν.

Η σημερινή πορεία στο Χάρκοβο ήταν μία από τις πολλές που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα για να τιμηθεί η μνήμη των 100 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους πέρσι, στην εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Το Χάρκοβο, η μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, με πληθυσμό 1,4 εκατομμυρίων κατοίκων, ελέγχεται πλήρως από το Κίεβο αν και το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλές παρόμοιες επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις