ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Τούρκος συνελήφθη για τρομοκρατική δράση

Ιταλία: Τούρκος συνελήφθη για τρομοκρατική δράση

Σε ένα προάστιο της Βενετίας, το Μέστρε συνελήφθη σήμερα ένας Τούρκος πολίτης που καταζητείτο για τρομοκρατική δράση.

Ο συλληφθείς, 45 χρόνων, ονομάζεται Ουνάλ Ερντέλ, και όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι γιατρός στο επάγγελμα και σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα συλλήψεως.

Εδώ και πολλά χρόνια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ζει στην Αυστρία, έχει και αυστριακή υπηκοότητα και βρισκόταν με την γυναίκα και του και τις δυο κόρες του για διακοπές στην περιοχή της Βενετίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, το 1994 ο Ερντέρ φέρεται να συμμετείχε σε παράνομη αφισοκόλληση και σε ρίψη μολότοφ στην Άγκυρα ενώ κατηγορείται, επίσης, ότι το 1995 πήρε μέρος σε επίθεση εναντίον τράπεζας στην οδό Κόνια, πάντα στην τουρκική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο συλληφθείς, 45 ετών, φέρεται να επεδίωκε την στρατολόγηση νέων μελών για λογαριασμό της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την ομηρία και εκτέλεση του Τούρκου εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ουνάλ Ερντέλ μεταφέρθηκε στις φυλακές της Βενετίας και πρόκειται να αποφασιστεί σύντομα πιθανή έκδοσή του. Η σύλληψη, όπως ανέφερε ο νομάρχης της Βενετίας, κατέστη δυνατή χάρη στην νέα, ενισχυμένη, διασταύρωση στοιχείων η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή τους τελευταίους μήνες, μετά την τρομοκρατική επίθεση φονταμενταλιστών μουσουλμάνων τρομοκρατών κατά της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις