ΚΟΣΜΟΣ

Σφυροκοπείται από το ΝΑΤΟ η Τρίπολη

Σφυροκοπείται από το ΝΑΤΟ η Τρίπολη
Ένας από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ...

Ένας από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ έπληξε σήμερα το απόγευμα την Τρίπολη της Λιβύης.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αδιάκοπες εκρήξεις, ανά λίγες ώρες από χθες Δευτέρα, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχώς εντείνονται. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν απώλειες.

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία υιοθέτησε μία νομική διατύπωση σε σχέση με τους εξεγερμένους της Λιβύης, που θα μπορούσε να διευκολύνει την αποδέσμευση των λιβυκών περιουσιακών στοιχείων προς όφελός τους.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο είναι «το μοναδικό που κατέχει κυβερνητική εξουσία σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Γαλλίας με το λιβυκό κράτος».

Η Γαλλία αναφερόταν μέχρι τώρα στο Συμβούλιο ως «το νόμιμο πολιτικό συνομιλητή» της στη Λιβύη.

Πάντως στην ανακοίνωση του γάλλου υπουργού δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση που να εξηγεί τι ακριβώς σημαίνει η αλλαγή διατύπωσης της Γαλλίας και ποιες είναι οι πρακτικές της συνέπειες. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Παρίσι ελπίζει να ακολουθήσουν και άλλες χώρες αυτή τη διατύπωση και ότι αυτό θα διευκολύνει την αποδέσμευση των λιβυκών περιουσιακών στοιχείων προς όφελος του εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.