ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συνοριοφρουροί σκότωσαν Παλαιστίνιο ο οποίος αποπειράθηκε να τους επιτεθεί

Ισραήλ: Συνοριοφρουροί σκότωσαν Παλαιστίνιο ο οποίος αποπειράθηκε να τους επιτεθεί

Ισραηλινοί συνοριοφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν νεαρό Παλαιστίνιο που ήταν οπλισμένος με δύο μαχαίρια λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του αφού αποπειράθηκε να τους επιτεθεί σε σημείο ελέγχου στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα κοντά στο σημείο ελέγχου Α Ζαγίμ, στα προάστια της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για μια περιοχή που το Ισραήλ κατέλαβε στον πόλεμο του 1967 και οι Παλαιστίνιοι θέλουν να αποτελέσει την πρωτεύουσα του κράτους τους.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι δήλωσε ότι οι συνοριοφρουροί έριξαν προειδοποιητικά πυρά. Κατόπιν, συνέχισε η Σάμρι, οι άνδρες αυτοί “πυροβόλησαν με ακρίβεια, εξουδετερώνοντας” τον ύποπτο διότι δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις τους. Τραυματιοφορείς διαπίστωσαν ότι υπέκυψε στα τραύματά του.

Στην περιοχή της Ιερουσαλήμ σημειώνονται σποραδικά βίαια επεισόδια από το περασμένο καλοκαίρι —λίγο πριν αρχίσει ο πόλεμος των 50 ημερών στη Γάζα— όταν Ισραηλινοί σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο νεαρό σε αντίποινα για τους θανάτους τριών Ισραηλινών εφήβων που είχαν απαχθεί.

Σχετικές ειδήσεις