ΚΟΣΜΟΣ

Εκστρατεία σχεδιάστριας κατά του fracking με ακρωτηριασμένο «μωρό» (video+photos)

Εκστρατεία σχεδιάστριας κατά του fracking με ακρωτηριασμένο «μωρό» (video+photos)

Κρατώντας στην αγκαλιά της ένα ακρωτηριασμένο «βρέφος του μέλλοντος», η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, Βίβιαν Γουέστγουντ, βγήκε στους δρόμους του Λονδίνου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την περιβαλλοντική μόλυνση που προκάλεσε η μέθοδος της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking), μια τεχνική εξόρυξης φυσικού αερίου.

Η 74χρονη σχεδιάστρια, γνωστή για τις εκστρατείες που διεξάγει υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως επίσης και για τις τολμηρές της δημιουργίες, κρατούσε στην αγκαλιά της μία κούκλα που ήταν καλυμμένη με κηλίδες αίματος, ενώ είχε ακρωτηριασμένο το ένα της χέρι. Η οργάνωση Talk Fracking τής έδωσε, μάλιστα, το όνομα «μωρό του μέλλοντος» που «γεννήθηκε από τη μέθοδο fracking και έχει υποστεί εγκαύματα από την ακτινοβολία».

Η διάσημη Βρετανίδα στεκόταν μπροστά από μία διαφημιστική πινακίδα που διακωμωδούσε τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και τους πολιτικούς, ενώ πάνω της αναγραφόταν η φράση «Ας παραμείνουμε στο δρόμο προς το μέλλον του fracking».

Η Γουέστγουντ πόζαρε στο φακό κρατώντας την κούκλα, πλαισιωμένη από μοντέλα σε ξυλοπόδαρα, τα οποία παρέπεμπαν σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον είχε καταστραφεί.

westwood2

«Προσπαθώ να αφυπνίσω τους ανθρώπους για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν», δήλωσε η σχεδιάστρια ενόψει των εκλογών της 7ης Μαΐου, προσθέτοντας: «Πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή».

Η εξόρυξη του σχιστολιθικού αερίου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του πόσιμου νερού. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται σήμερα, η υδραυλική ρωγμάτωση, συνίσταται στην έγχυση στο βράχο τεράστιων ποσοτήτων νερού υπό πίεση, μαζί με άμμο και χημικές ουσίες. Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι έτσι υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας ή ακόμη και να προκληθούν σεισμοί.

Σχετικές ειδήσεις