ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός πολίτης: Ντρέπομαι για τη συμπεριφορά μας και θέλω να σας βοηθήσω!

Γερμανός πολίτης: Ντρέπομαι για τη συμπεριφορά μας και θέλω να σας βοηθήσω!

Το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, οι εκδότες της Bild και το συνάφι τους έχουν μετατρέψει σε στόχο ζωής να ευημερήσουν εις βάρος ενός ολόκληρου λαού (και μελλοντικά και εις βάρος άλλων λαών), δεν σημαινει ότι όλοι οι Γερμανοί είναι αναίσθητοι. Κάθε άλλο...

Γερμανοί είναι και τα μέλη του κόμματος Die Linke, Γερμανοί ήταν και το ζευγάρι που βρέθηκε στο Ναύπλιο και πρόσφερε το ποσό που τους αντιστοιχούσε για τις πολεμικές αποζημιώσεις, Γερμανός είναι και ο πρωταγωνιστής του συγκλονιστικού περιστατικού που θα διαβάσετε.

Ο Γιώργος Β. είναι γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης και τα τελευταία χρόνια ζει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη μικρή κωμόπολη Rollbach, όπου έχει ανοίξει ένα ελληνικό εστιατόριο (Jausenstation zum Griechen).

Ως αναγνώστης του newsbomb.gr, επικοινώνησε μαζί μας και μας μετέφερε την εμπειρία του.

«Χθες το απόγευμα (σ.σ. 13/07) χτύπησε το τηλέφωνο στο μαγαζί. Απάντησα και πριν προλάβω να πω δεύτερη κουβέντα, από την άλλη άκρη άκουσα έναν ηλικιωμένο να μιλά αρχαία ελληνικά. Μόλις τελείωσε τη φράση του, τον ρώτησα ποιος ήταν και πως θα μπορούσα να τον εξυπηρετήσω. Μου μίλησε με τρεμάμενη φωνή και μου είπε τα εξής:

'Δεν σας γνωρίζω και δεν με γνωρίζετε, δεν είμαι πελάτης του μαγαζιού σας, αλλά ζω κοντά στο Rollbach και είστε ο μόνος Έλληνας που γνωρίζω στην περιοχή, αλλά και γενικότερα. Όλο αυτό το διάστημα που παρακολουθώ τις εξελίξεις και ειλικρινά νιώθω απέχθεια για την κυβέρνηση μου και για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται στους υπόλοιπους λαούς και στη συγκεκριμένη περίπτωση τους Ελληνες, τους οποίους πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι Γερμανοί εκτιμούμε γι αυτά που έχουν προσφέρει στον πολιτισμό και τα γράμματα.

Ντρέπομαι γιατί αυτή η συμπεριφορά δεν είναι η πρέπουσα όποιον λαό και να αφορά. Ντρέπομαι γιατι αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τον γερμανικό λαό δεν συμμερίζονται και δεν σέβονται τον ελληνικό λαό. Δεν σέβονται τις θυσίες του και το γεγονός ότι έχει χύσει αίμα και συνεχίζει να χύνει για χάρη τοκογλύφων.

Είμαι 75 ετών, αλλά δεν έχω περιουσία και μεγάλη οικονομική άνεση για να κάνω κάτι περισσότερο. Μπορώ όμως να προσφέρω μια μικρή βοήθεια. Θα ήθελα από εσάς να μου στείλετε δέκα ονόματα και διευθύνσεις ανθρώπων στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Εγώ με τη σειρά μου θα φτιάξω δέκα πακέτα με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και κάποια χρήματα για να στείλω. Και σας παρακαλώ, θα ήθελα να μη δημοσιοποιήσετε το όνομά μου...'.

Τα όποια σχόλια περιττεύουν...

Σχετικές ειδήσεις