ΚΟΣΜΟΣ

Τα διεθνή ΜΜΕ για την πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Τα διεθνή ΜΜΕ για την πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Στα πρωτοσέλιδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο στην πρώτη συνεδρίαση μετά την επιβολή των capital controls, κατέγραψε πτώση 22,8%.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η ελληνική χρηματαγορά σημείωσε πτώση κοντά στο 23% στο άνοιγμα της Δευτέρας, πέντε εβδομάδες μετά το κλείσιμο με την επιβολή των capital controls, εν μέσω φόβων ότι η χώρα μπορεί να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη.

Το BBC με συνεχή ενημέρωση μεταδίδει τις εξελίξεις από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο βρετανικός Guardian κάνει λόγο για «βαριές απώλειες», επισημαίνοντας την τεράστια πτώση στις τραπεζικές μετοχές που αγγίζουν το 30%. «Οι παρατηρητές πάντως επισημαίνουν, ότι χρειάζεται να περάσουν κάποιες ώρες ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα», σημειώνει η εφημερίδα.

Η Telegraph υπογραμμίζει ότι τα πράγματα στην Αθήνα είναι τόσο άσχημα όσο αναμενόταν. Χαρακτηρίζει «λουτρό αίματος» την κατάσταση στις τράπεζες, ενώ σημειώνει ότι το Χρηματιστήριο κινείται σε χαμηλό τριών ετών και στα επίπεδα του 2012.

Το CNBC αναφέρει με τη σειρά του ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας άνοιξε με πτώση 23% υπογραμμίζοντας ότι το μεγαλύτερο «χτύπημα» δέχονται οι τραπεζικές μετοχές με πτώση 30%.

Η αμερικανική Wall Street Journal ενημέρωνει για τις εξελίξεις στην ελληνική χρηματαγορά στην ηλεκτρονική της έκδοση, ενώ το Bloomberg σημειώνει ότι η επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα καταγράφει πτώση ρεκόρ 5 εβδομάδες μετά τα capital controls. Μάλιστα, δημοσιογράφος του πρακτορείου μέσω Twitter επεσήμανε ότι «δεν έχει ξαναδει τέτοιο πράγμα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων