ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός από ισραηλινά πυρά 21χρονος Παλαιστίνιος - Επιτέθηκε σε στρατιώτη

Νεκρός από ισραηλινά πυρά 21χρονος Παλαιστίνιος - Επιτέθηκε σε στρατιώτη

Έναν 21χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ενός στρατιωτικού, πυροβόλησαν και σκότωσαν Ισραηλινοί στρατιώτες, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα 24 ωρών, καθώς το πρωί του Σαββάτου (15/8) ένας άλλος Παλαιστίνιος μαχαίρωσε έναν Ισραηλινό στρατιώτη, τραυματίζοντάς τον ελαφρά, προτού και ο ίδιος τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά.

«Ο δράστης μαχαίρωσε έναν αξιωματικό στη διασταύρωση της Χουουάρα» νότια της Ναμπλούς, επισήμανε ο ισραηλινός στρατός, ενώ οι «δυνάμεις στο σημείο απάντησαν αμέσως ανοίγοντας πυρ». Ο δράστης σκοτώθηκε, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Λουμπά Σαμρί.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην περιοχή, Αμπντελχάλιμ Τζαάφρεχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο νεαρός Παλαιστίνιος τραυματίστηκε θανάσιμα από πέντε σφαίρες, ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο που διεκομίσθη δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να τον σώσουν.

O Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς γνωστοποίησε ότι ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε είναι ο Ραφίκ Τατζ, ηλικίας 21 ετών, αν και νωρίτερα πηγές έκαναν λόγο για έναν 16χρονο Παλαιστίνιο με το όνομα Άχμεντ Τατζ.

Ο Αμπάς, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, καταδίκασε το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το το «φόνο από τις δυνάμεις κατοχής», ενώ έκανε λόγο για «σοβαρή κλιμάκωση», τονίζοντας ότι θεωρεί υπεύθυνη την ισραηλινή κυβέρνηση και καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει.

Σχετικές ειδήσεις