ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Αν γίνω πρόεδρος, θα στείλω πίσω τους Σύρους πρόσφυγες

Ντόναλντ Τραμπ: Αν γίνω πρόεδρος, θα στείλω πίσω τους Σύρους πρόσφυγες

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θα στείλει πίσω όλους τους Σύρους πρόσφυγες που θα δεχθούν οι ΗΠΑ, αν εκλεγεί, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συγκέντρωση στο Κιν, του Νιου Χάμσαϊρ.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε ακριβώς: «Αν κερδίσω θα πάνε πίσω».

Αυτή ήταν μια αλλαγή πολιτικής, καθώς νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ίδιος είχε δηλώσει στο Fox News, σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες.

Ωστόσο, χθες (30/09/2015) βράδυ, ο Τραμπ είπε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο γυμνάσιο του Κιν: «Ακούω ότι θέλουμε να δεχθούμε 200.000 Σύρους. Και μπορεί να είναι - ακούστε, μπορεί να είναι Isis», είπε αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος.

Περιγράφοντάς τους ως έναν «στρατό 200.000 ανδρών», πρόσθεσε: «Αν κερδίσω, αν κερδίσω θα πάνε πίσω».

Ωστόσο, νωρίτερα αυτόν το μήνα είχε απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι ορισμένοι από τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ: «Το μισώ αυτό σαν ιδέα, αλλά σε μια ανθρωπιστική βάση, με όλο αυτό που συμβαίνει, πρέπει να το κάνεις».

Ο Τραμπ είχε τότε επιρρίψει την ευθύνη για την κρίση αυτή στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και είχε προσθέσει: «Είναι σαν να ζεις στην κόλαση στη Συρία. Αυτοί ζουν στην κόλαση».

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές πρόσθεσε εξάλλου κατά την ομιλία του στο Κιν ότι αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα μείωσε τα επίπεδα των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, οι δυνάμεις των ανταρτών τους έχουν κατατροπώσει όλους.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος στον πόλεμο στο Ιράκ από τότε που άρχισε.