ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Υπέκυψε στα τραύματά του νεαρός που αυτοπυρπολήθηκε

Τυνησία: Υπέκυψε στα τραύματά του νεαρός που αυτοπυρπολήθηκε

Ένας νεαρός Τυνήσιος, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε την Παρασκευή στη Σφαξ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Τυνησίας, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, έγινε γνωστό σήμερα από νοσοκομειακή πηγή.

"Ένας νεαρός εισήχθη την Παρασκευή στο νοσοκομείο φέροντας εγκαύματα τρίτου βαθμού. Υπέκυψε σήμερα" είπε ο περιφερειακός διευθυντής δημόσιας υγείας Ιμέντ Μααλούλ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή κατασχέθηκε το εμπόρευμά του.

Το κυβερνείο του Σφαξ υποστηρίζει ότι είχε συλληφθεί όταν προσπάθησε να πουλήσει περίπου 3.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων. Η κατάσχεση των τσιγάρων έγινε "στο πλαίσιο του αγώνα κατά του παραεμπορίου" πρόσθεσε αυτή η πηγή.

Πολλές απόπειρες αυτοκτονίας με αυτοπυρπόληση έχουν καταγραφεί στην Τυνησία μετά την επανάσταση του Ιανουαρίου του 2011 η οποία είχε ως αφορμή τον θάνατο του πλανόδιου πωλητή Μοχάμεντ Μπουαζίζι ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2010 στην πόλη Σίντι Μπουζίντ. Η ανεργία και η φτώχεια ήταν στο επίκεντρο της εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι. Παρά την επιτυχή πολιτική μετάβαση, τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν υψηλά στη χώρα.

Το 2015 η ανάπτυξη δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 1%, κυρίως λόγω της σοβαρής κρίσης που διανύει ο τουριστικός τομέας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μουσείο Μπάρντο (22 νεκροί και στο Πορτ ελ Καντάουι (38 νεκροί) τον Μάρτιο και τον Ιούνιο. Επισήμως, η ανεργία είναι λίγο πάνω από το 15% αλλά στους πτυχιούχους της ανώτατης εκπαίδευσης ξεπερνά το 30%.