ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί από πυρά δύο Παλαιστίνιοι που μαχαίρωσαν Ισραηλινό

Νεκροί από πυρά δύο Παλαιστίνιοι που μαχαίρωσαν Ισραηλινό

Δύο Παλαιστίνιοι μαχαίρωσαν και τραυμάτισαν σοβαρά έναν Ισραηλινό στρατιώτη σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προτού άλλοι Ισραηλινοί στρατιώτες ανοίξουν πυρ εναντίον τους και τους σκοτώσουν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η επίθεση διαπράχθηκε σε περιοχή κοντά στο Γκους Ετσιόν, έναν εβραϊκό οικισμό μεταξύ της Βηθλέεμ και της Χεβρώνας, επισήμαναν οι ένοπλες δυνάμεις.

«Ο στρατιώτης μαχαιρώθηκε όταν οι δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο προσέγγισαν δύο ύποπτα πρόσωπα σε (μία) διασταύρωση» γνωστοποίησε ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου.

«Οι δυνάμεις απάντησαν σε αυτή την άμεση απειλή και πυροβόλησαν εναντίον των δραστών. Ο στρατιώτης απομακρύνθηκε από το σημείο της επίθεσης για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες».

Σύμφωνα με τις οικογένειές τους, την επίθεση διέπραξαν ένας 17χρονος και ένας 22χρονος.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο μιας σειράς επιθέσεων με μαχαίρια που διαπράττουν Παλαιστίνιοι εναντίον στρατιωτών, αστυνομικών και Ισραηλινών πολιτών.

Από την 1η Οκτωβρίου στο κύμα βίας που συγκλονίζει τα Παλαιστινιακά Εδάφη, την Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ έχουν σκοτωθεί από τη μία πλευρά 58 Παλαιστίνιοι και 1 Άραβας Ισραηλινός –οι μισοί εξ αυτών είναι δράστες επιθέσεων– όπως επίσης και 9 Ισραηλινοί από την άλλη.

Σχετικές ειδήσεις