Ο Ιούνιος ο αιματηρότερος μήνας στο Ιράκ

Κατά 34% αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών τον Ιούνιο στο Ιράκ και ο απολογισμός είναι ο βαρύτερος μετά το Σεπτέμβριο του 2010, όταν είχαν σκοτωθεί 273...

Κατά 34% αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών τον Ιούνιο στο Ιράκ και ο απολογισμός είναι ο βαρύτερος μετά το Σεπτέμβριο του 2010, όταν είχαν σκοτωθεί 273 άνθρωποι.

 


Συνολικά 271 ιρακινοί σκοτώθηκαν από επιθέσεις, περιλαμβανομένων 155 αμάχων, 77 αστυνομικών και 39 στρατιωτικών, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία συνέθεσαν τα υπουργεία Υγείας, Άμυνας και Εσωτερικών.


Με βάση τα στοιχεία ο Ιούνιος υπήρξε ο πιο αιματηρός μήνας από την αρχή του τρέχοντος έτους στο Ιράκ, τόσο για τους Iρακινούς όσο και για τους αμερικανούς στρατιώτες που έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να εγκαταλείψουν τη χώρα ως τα τέλη της χρονιάς.


Ενώ για τις επιθέσεις εναντίον των πολιτών τους οι αρχές του Ιράκ κατηγορούν την αλ Κάιντα, οι αμερικανοί αξιωματούχοι επιρρίπτουν την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων τους σε φιλοϊρανικές ομάδες.


Στην πλειονότητά τους, οι επιθέσεις διαπράχθηκαν με παγιδευμένα οχήματα και βόμβες. Έγιναν επίσης πολλές δολοφονίες αξιωματούχων με όπλα εφοδιασμένα με σιγαστήρες.


Με 14 απώλειες, ο Ιούνιος υπήρξε επίσης ο πιο αιματηρός μήνας για τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ τα τελευταία τρία χρόνια.