Λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν

Δεκαπέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών στο Αφγανιστάν. Ενδεκαμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε όταν αυτοσχέδια βόμβα που ήταν...

Δεκαπέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών στο Αφγανιστάν. Ενδεκαμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε όταν αυτοσχέδια βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε δρόμο στο νότιο Αφγανιστάν εξερράγη κατά τη διέλευση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Πέντε άνδρες, τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά σκοτώθηκαν. Ήταν Αφγανοί πρόσφυγες που επέστρεφαν από το Πακιστάν.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε μια ημέρα μετά το θάνατο 13 αμάχων και τον τραυματισμό δεκάδων σε έκρηξη παρόμοιας βόμβας κατά τη διέλευση του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν στη δυτική επαρχία Νιμρόζ.

Στη γειτονική επαρχία Κανταχάρ αργά χθες βράδυ τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη μιας νάρκης και ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού.

Τα θύματα ήταν δύο αγρότες πάνω σε γαϊδουράκι που πάτησε σε νάρκη στην περιοχή Μαρόφ. Η δεύτερη βόμβα εξερράγη όταν κόσμος έτρεξε να βοηθήσει τους αγρότες.


Οι αυτοσχέδιες βόμβες, εύκολο να κατασκευαστούν και με μικρή δαπάνη, αποτελούν συχνά αιτία θανάτου για τους άμαχους στο Αφγανιστάν.

Οι άμαχοι είναι τα πρώτα θύματα του πολέμου στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.777 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2010, ο βαρύτερος απολογισμός στα σχεδόν δέκα χρόνια πολέμου.