ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δήλωση σοκ του πρωθυπουργού της Γαλλίας

Νέα δήλωση σοκ του πρωθυπουργού της Γαλλίας

Σε νεώτερη δήλωσή του με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο Γάλλος πρωθυπουργός Εμμανουέλ Βαλς υποστηρίζει πως υπάρχει κίνδυνος οι τρομοκράτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων!

Μιλώντας στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ο πρωθυπουργός Βαλς υποστηρίξε πως: «Επιθέσεις με "χημικά ή βακτηριολογικά όπλα" είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία». Μάλιστα, ο Γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες.

«Μπορεί επίσης να υπάρχει ο κίνδυνος των χημικών ή βακτηριολογικών όπλων. Είναι η ώρα "περισσότερο από ποτέ' να υιοθετηθεί ο ευρωπαϊκός φάκελος επιβατών αεροπορικών εταιριών», τόνισε και υποστήριξε πως: «Είμαστε σε πόλεμο, όχι σ' έναν πόλεμο στον οποίο η ιστορία μας έχει κατά τραγικό τρόπο συνηθίσει, αλλά σ' ένα νέο πόλεμο, εξωτερικό και εσωτερικό, όπου ο τρόμος είναι ο πρώτος στόχος και το πρώτο όπλο».

Δεν είναι η πρώτη φορά μετά το μακελειό στο Παρίσι που ο Γάλλος πρωθυπουργός εκφράζει την έντονη ανησυχία του και προειδοποιεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βαλς έχει μιλήσει ανοιχτά για «κατάσταση πολέμου» και έχει τονίσει πως: «Επιθέσεις ακόμη σχεδιάζονται και στην Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Σχετικές ειδήσεις