ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων

Γερμανία: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων

«Δεν έχουν προσδιοριστεί οι αιτίες της πυρκαγιάς»

Η γερμανική αστυνομία εντόπισε τα ξημερώματα σορό από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ροζενγκάρτεν, στη βόρεια Γερμανία, και διευκρίνισε πως δεν διαθέτει για την ώρα καμία ένδειξη ότι πρόκειται για έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα.

Περίπου τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους 20 πρόσφυγες, βρίσκονταν στο κέντρο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ένας Γερμανός πολίτης φέρεται ως αγνοούμενος, όμως η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν το πτώμα που βρέθηκε στο κτίριο ανήκε σε αυτόν.

«Δεν έχουν προσδιοριστεί οι αιτίες της πυρκαγιάς», ανέφερε η αστυνομία και προς το παρόν «καμία ένδειξη δεν προσανατολίζει την έρευνα προς έναν εμπρησμό με ρατσιστικά κίνητρα».

Η Γερμανία βρίσκεται σε απόγνωση κάθε φορά που ξεσπά πυρκαγιά σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, καθώς πυρκαγιές που αποδίδονται στην ακροδεξιά έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα.

Μέχρι τώρα και παρά το ότι οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών σημειώνουν σταθερή αύξηση, δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος που να αποδίδεται σε ακροδεξιές ομάδες.

Πολλές περιπτώσεις δολοφονιών σε κέντρα υποδοχής και θάνατοι σε τυχαίες πυρκαγιές έχουν καταγραφεί, καθώς ορισμένα κέντρα υποδοχής είναι υπερπλήρη λόγω μιας εισροής χωρίς προηγούμενο προσφύγων στη Γερμανία.