ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε το σπίτι που δεν μπορεί να πουληθεί εξαιτίας ενός τρομακτικού «μυστικού» (videos)

Δείτε το σπίτι που δεν μπορεί να πουληθεί εξαιτίας ενός τρομακτικού «μυστικού» (videos)

Μπορεί να βρίσκεται στο ράφι για πώληση και μάλιστα στο πάνω, κεντρίζοντας τη μεγαλύτερη προσοχή εκατοντάδων υποψήφιων αγοραστών τους τελευταίους πέντε μήνες, ωστόσο μόλις οι ενδιαφερόμενοι μάθουν τη φρικιαστική ιστορία αυτού του σπιτιού στην Πενσυλβάνια, αλλάζουν… γειτονιά!

Και όχι άδικα θα σχολίαζε κάποιος, αφού η τέλεια εμφανισιακά μικρή μονοκατοικία με τον καταπράσινο κήπο και τιμή 30.000 λιρών χαμηλότερη από τα υπόλοιπα σπίτια ανάλογων προσόντων, έχει αιματοβαμμένους τοίχους, παγώνοντας το αίμα όσων την επισκέπτονται.

Γιατί μπορεί εκατοντάδες να έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους και δεκάδες να έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο, περνώντας το κατώφλι της, όμως στο τέλος η… Σιωπή των Αμνών γίνεται κραυγή τρόμου στο κεφάλι τους, αποθαρρύνοντάς τους τελικά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και τη ζωή τους σε κίνδυνο! Ακόμα και αν πρόκειται για μία ταινία!

Ναι, στο συγκεκριμένο σπίτι η Τζόντι Φόστερ «ξεσκεπάζει» τα αρρωστημένα σχέδια του Buffalo Bill για τις γυναίκες που έχει απαγάγει και δολοφονήσει στο διάσημο αυτό αριστούργημα!

Παρά το γεγονός έτσι ότι η τιμή του σπιτιού στο Layton του Πίτσμπουργκ έχει πέσει από τα περίπου 250.000 δολάρια στα ούτε 50.000, αρνείται πεισματικά να βρει καινούριους ιδιοκτήτες.

Οι προηγούμενοι ένοικοί του, η Barbara και ο Scott Lloyd ζούσαν εκεί εδώ και 39 χρόνια, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του 1991, «μετακόμισαν» στον πάνω όροφο όταν χρειάστηκε να «δανείσουν» την τραπεζαρία και το φουαγιέ τους.

Ναι, στην τραπεζαρία όπου η νεαρή ανερχόμενη πράκτορας του FBI, Clarice M. Starling, (Τζόντι Φόστερ) παρατηρεί τους σκώρους «death’s head», που όπως μαρτυρά και το όνομά τους «φωτογραφίζουν» πτώμα, συνειδητοποιώντας πως βρισκόταν στο σπίτι του serial killer που έψαχνε.

Υπενθυμίζεται ότι στη «Σιωπή των Αμνών», ο Buffalo Bill δολοφονούσε και έγδερνε υπέρβαρες γυναίκες προκειμένου να φτιάξει γυναικείο «κουστούμι» για τον εαυτό του. Η Φόστερ έφθασε στα ίχνη του με τη βοήθεια του κανίβαλου ψυχίατρου Dr Hannibal Lecter που υποδύθηκε με μια ιστορική ερμηνεία σε ο Άντονι Χόπκινς…

siwpiamnwn

Το έργο του Jonathan Demme κέρδισε πέντε Οσκαρς, ανάμεσα στα οποία αυτά της καλύτερης ταινίας και α΄ ανδρικού και γυναικείου ρόλου.

Στη ταινία η βικτοριανή μονοκατοικία έχει ένα υπόγειο-φυλακή όπου ο Buffalo Bill κρατούσε τις γυναίκες που απήγαγε. Στην πραγματικότητα το σπίτι δεν έχει μπουντρούμι, αλλά πισίνα! Μοναδικό του… ελάττωμα το ένα μπάνιο!

«Μας χτύπησαν ξαφνικά μία μέρα την πόρτα και μας ρώτησαν αν μπορούσαν να γυρίσουν μια ταινία. Συμφωνήσαμε αμέσως», εκμυστηρεύεται η Barbara, η οποία αγνοούσε πως με αυτήν την κίνηση θα υπέγραφε την ερήμωση του σπιτιού της.

Εμείς πάλι γιατί θα τρέχαμε να το αγοράσουμε σε αυτήν την τιμή;

Σχετικές ειδήσεις