ΚΟΣΜΟΣ

«Περίεργες» συλλήψεις τζιχαντιστών συνοδεία πολλών παιδιών στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

«Περίεργες» συλλήψεις τζιχαντιστών συνοδεία πολλών παιδιών στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας

Τούρκοι στρατιώτες συνέλαβαν 23 άτομα ως υπόπτους για συμμετοχή στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, καθώς και 21 παιδιά που επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Οι ύποπτοι, οι εθνικότητες των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, συνελήφθησαν χθες, Σάββατο, ενώ επιχειρούσαν να εισέλθουν στην Τουρκία από τη Συρία περνώντας από την περιοχή του Ελμπεϊλί, στην επαρχία του Κιλίς (νοτιοανατολικά).

«Είκοσι τρείς ύποπτοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS συνελήφθησαν μαζί με 21 παιδιά”, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η Τουρκία έχει κληθεί από τους δυτικούς συμμάχους να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει τη ροή των τζιχαντιστών που περνούν τα σύνορά της προερχόμενοι από τη Συρία. Καθώς τους τελευταίους μήνες έχει πληγεί στο έδαφός της από μια σειρά αιματηρών επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος, έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να βελτιώσει την ασφάλεια στα σύνορά της και ο στρατός ανακοινώνει καθημερινά συλλήψεις μαχητών του ISIS.

Επίσης, ο στρατός ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε την Παρασκευή στην ίδια περιοχή άλλα 6 μέλη του ISIS καθώς και 8 παιδιά που επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα από τη Συρία στην Τουρκία.