ΚΟΣΜΟΣ

Άγκυρα «καλεί» Μόσχα για παραβίαση του εναέριου χώρου της

Άγκυρα «καλεί» Μόσχα για παραβίαση του εναέριου χώρου της

Ένα ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό SU-34 παραβίασε τον Τουρκικό εναέριο χώρο την Παρασκευή (29/01/2016), παρά τις προειδοποιήσεις, γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μάλιστα, έχει κληθεί και ο Ρώσος πρεσβευτής να δώσει εξηγήσεις.

«Ένα SU-34 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο στις 11.46 τοπική ώρα χθες Παρασκευή», αναφέρεται από το υπουργείο Εξωτερικών. Η Άγκυρα καλεί τον Ρώσο πρεσβευτή προκειμένου να διατυπώσει την «σθεναρή της καταδίκη» για την παραβίαση του εναέριου χώρου της, και κάνει λόγο για «ανεύθυνη συμπεριφορά».

«Στη συνάντηση διαμαρτυρηθήκαμε έντονα και καταδικάσαμε αυτήν την παραβίαση και επαναλάβαμε, για μία ακόμη φορά, τις προαναφερθείσες ανησυχίες μας σχετικά με την σοβαρότητα αυτών των παραβιάσεων», υποστηρίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Από την Άγκυρα πως η παραβίαση αυτή αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη πως η Ρωσία επιθυμεί την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Πάντως, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επιβεβαίωσε την κλήση του Ρώσου Πρεσβευτή στην Άγκυρα.

«Ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είχε μια συνάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Δεν θα σχολιάσουμε το περιεχόμενο των συνομιλιών με τους συναδέλφους από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών», υποστήριξε στο Πρακτορείο RIA Novosti, ο υπεύθυνος Τύπου της Πρεσβείας.

Σχετικές ειδήσεις