ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ πυρπολεί γυναίκες και παιδιά

Φρίκη στη Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ πυρπολεί γυναίκες και παιδιά

Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων και στη συνέχεια πυρπόλησαν το χωριό.

Στους 85 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση Μπόκο Χαράμ σε μια κοινότητα κοντά στην πόλη Μαϊντουγκούρι το Σάββατο (30/01), σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπεύθυνος των υπηρεσιών υγείας της περιοχής.

Ένοπλοι που πιστεύεται ότι ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση επιτέθηκαν στο Νταλόρι, ένα χωριό στη βορειοανατολική Νιγηρία. Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων και στη συνέχεια πυρπόλησαν το χωριό.

«Συνολικά, 65 νεκροί μεταφέρθηκαν στο Ειδικό Νοσοκομείο, άλλοι 10 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαϊντουγκούρι και 10 ακόμη ενταφιάστηκαν χθες (Κυριακή) στο κοινοτικό νεκροταφείο του Νταλόρι», είπε ο Δρ. Χαρούνα Μσέλια, ο Επίτροπος Υγείας της Μπόρνο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος κατέφυγε στο Μαϊντουγκούρι μετά την επίθεση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τουλάχιστον 20 απανθρακωμένα πτώματα -σε βαθμό που ήταν αδύνατον να αναγνωριστούν- και ότι άλλοι 15 συγχωριανοί του αγνοούνται ακόμη.

Ο Μούσα Αντάμου, που είναι μέλος της ιδιωτικής πολιτοφυλακής που μάχεται στο πλευρό των ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Μπόκο Χαράμ, έκανε λόγο για «περισσότερους από 100 νεκρούς», όμως ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Το Νταλόρι βρίσκεται πολύ κοντά στους καταυλισμούς των εκτοπισμένων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα χωριά τους λόγω των επιθέσεων που δέχονταν από την Μπόκο Χαράμ, μια οργάνωση που έχει δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος.

Η δράση της Μπόκο Χαράμ τα τελευταία έξι χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους από 20.000 νεκρούς και έχει οδηγήσει στην προσφυγιά περισσότερους από 2,5 εκατ. ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις