ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο Ναϊρόμπι: Λιοντάρια το ΄σκασαν από το Εθνικό Πάρκο (videos)

Τρόμος στο Ναϊρόμπι: Λιοντάρια το ΄σκασαν από το Εθνικό Πάρκο (videos)

Στο Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι, αφού… βγήκαν για μια βόλτα στα προάστια της κενυατικής πρωτεύουσας, επέστρεψαν τελικά - ορισμένα μάλιστα οικειοθελώς – τέσσερα λιοντάρια, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία προστασίας άγριων ζώων.

Η εφημερίδα The Standard ανέφερε ότι τα λιοντάρια εντοπίστηκαν τη νύχτα στην περιοχή Λανγκάτα, ενώ κινητοποιήθηκαν οι δασοφύλακες για να τα μεταφέρουν πίσω στον δρυμό.

«Η λιονταρίνα και το μικρό της επέστρεψαν με ασφάλεια στο πάρκο», είπε ο Πολ Ουντότο, ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Άγριων Ζώων (KWS) της Κένυας, προσθέτοντας: «Δύο άλλα λιοντάρια πιστεύεται ότι γύρισαν μόνα τους (στον δρυμό) λίγο πριν από τα ξημερώματα».

Σημειώνεται ότι υπάλληλοι της KWS αναπτύχθηκαν στις 3 το πρωί στο προάστιο Λανγκάτα και κάλεσαν τους κατοίκους να μην επιχειρήσουν να πιάσουν τα λιοντάρια μόνοι τους.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που λιοντάρια δραπετεύουν από το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι, έναν δρυμό όπου ζουν επίσης καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες και άλλα άγρια ζώα. Την τελευταία δεκαετία το Εθνικό Πάρκο αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα προβλήματα λόγω της ταχείας ανάπτυξης της πρωτεύουσας. Οι λαθροκυνηγοί ευθύνονται επίσης εν μέρει για τη δραματική μείωση του αριθμού των ζώων που φιλοξενούνται εκεί.

Πέρσι, η διεύθυνση του πάρκου συμφώνησε να επιτρέψει να περάσει μέσα από την έκτασή του μια νέα σιδηροδρομική γραμμή, η οποία θα είναι περιτοιχισμένη και υπερυψωμένη, ώστε τα ζώα να περνούν με ασφάλεια από κάτω.

Ρoή Ειδήσεων