ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση εναντίον υψηλόβαθμων Λίβυων αξιωματούχων

Επίθεση εναντίον υψηλόβαθμων Λίβυων αξιωματούχων
Ένας στενός συνεργάτης του Μουαμάρ Καντάφι φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά, μετά από επίθεση με ρουκέτα που σημειώθηκε στην Τρίπολη...

Ένας στενός συνεργάτης του Μουαμάρ Καντάφι φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά, μετά από επίθεση με ρουκέτα που σημειώθηκε στην Τρίπολη, σε κτίσμα το οποίο ήταν τόπος συνάντησης ανώτερων αξιωματικών, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των Λίβυων εξεγερμένων.

Ο Άλι Εσάουι, επικεφαλής διεθνών σχέσεων των εξεγερμένων, δήλωσε ότι ένας από τους γιους του Καντάφι, ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ο πρωθυπουργός αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αμπντάλα αλ Σενούσι και ένας αξιωματούχος ονόματι Μανσούρ Ντάου βρίσκονταν στο δωμάτιο την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση.

Ο Ντάου, που τραυματίστηκε, είναι ένας πρώην σωματοφύλακας του Καντάφι και στενός του συνεργάτης.

«Χθες υπήρξε μία πληροφορία από την Τρίπολη ότι σημειώθηκε επίθεση εναντίον ενός επιχειρησιακού κέντρου όπου βρίσκονταν ανώτεροι και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ο αλ Μπαγντάντι Μαχμούντι, ο Αμπντάλα Σενούσι και ο Μανσούρ, που τραυματίστηκε σοβαρά», δήλωσε ο Εσάουι σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

Από τη μεριά του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, που είχε συνομιλίες με τον Εσάουι πριν την κοινή τους συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος Λίβυος αξιωματούχος έχει τραυματιστεί, αλλά ότι «μάλλον» είναι ο Ντάου.